Hej och god fortsättning på det nya året – jag hoppas det har börjat bra för er alla!

Så här vackert dekorerade var entréerna till några av huset på min gata i Chennai på nyårsdagens morgon. Det är färgat pulver som för hand strös ut i vackra mönster.

Jag har nu landat på Preeth Beach Resort i Varkala, Kerala i sydvästra Indien. Hotellet ligger 5 minuters promenad från den här underbara stranden och havet är ljuvligt varmt. Men man får vara försiktig för strömmarna är starka och badvakterna visslar ihärdigt så fort någon kommer för långt ut.

Igår kväll satt jag på en av restaurangerna längs klippkanten smuttandes på min favoritdryck papayalassi (ungefär som en smoothie) och såg på solnedgången till ljudet av vågorna som slog in mot stranden och den rogivande musiken som strömmar ur högtalarna. Livet är ganska härligt!

Mitt yogautövande gör jag vid poolen varje morgon och det är fantastiskt att göra det under bar himmel! På andra sidan poolen har jag haft sällskap av en yogalärare från tyskland. Men man får vara uppe tidigt för att hinna klart innan poolrengörarna kommer och tycker att vi är i vägen.

Jag ska strax gå ner på stranden och lägga mig i skuggan under ett parasoll insmörjd i solskyddsfaktor 30…det gäller att vara försiktig de första dagarna annars lär jag se ut som en kokt kräftasmiley. Just nu läser jag TKV Desikachars in Search of Mind, även om jag har läst den förut så är det alltid är det något nytt som fångar min uppmärksamhet. Kloka ord!

Varma hälsningar Helena