ITALIEN: Yoga i klostermiljö vid Gardasjön

Datum för aug/sept 2024 kommer inom kort!

Äntligen återvänder vi till fd klostret Casa per Ferie Al Carmine i San Felice del Benaco vid Gardasjön, som öppnar efter pandemin och en renovering. Det är 12:e året som vi håller kurs i denna vackra miljö. På Facebook kan du läsa och se foton från våra tidigare yogakurser i Italien.

Yogakurs i klostermiljö

Klostertområdet och kyrkan är från 1400-talet och ligger ca 10 minuters promenad från Gardasjön.

Vacker miljö för spännande utflykter eller vila…

Dagarna är fria för att sitta vid sjön och bara vara, utforska staden, fika, dricka och äta gott. Vandra, åka båt, bada, måla, resa till någon annan stad, umgås…

Yoga morgon och kväll

En kurs för dig som vill uppleva den klassiska yogans alla delar med rörelser, andning, fokus och meditation samt vid föreläsningen få ta del av yogans filosofi. Allt för att lära känna dig själv och för att kunna påverka hur du mår i vardagen. Stort fokus kommer att vara på andning. Andetaget som är vår barometer och guide. Ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna. Andetaget anses vara det mest kraftfulla redskapet för att minska stress och stressrelaterade problem – att komma ner i varv, slappna av, få inre ro och stabilitet.

Yogaklasserna hålls på terrassen inom klosterområdet. Vid dåligt väder är vi inomhus. Kursen vänder sig till både vana och nya yogautövare.

 

Klassisk yoga

Vi undervisar klassisk yoga i tradition av T Krishnamacharya där alla praktiska aspekter av yoga finns med. I all undervisning, såväl i grupp som vid privatlektioner, anpassas yogan så långt det går efter den enskilda individens behov.

Resa

Du bokar själv din resa till San Felice del Benaco. Närmaste flygplatsen är Verona eller Bergamo (Milano), och det finns flera lågprisflygbolag som flyger hit. Du kan söka biljett via t ex sajterna Momondo eller allaflygbiiljetter.se. Resan ingår inte i kursavgiften. Boka inte flygbiljett förrän du fått bekräftelse på din anmälan från oss.

Att resa själv och resesällskap

Det är inga problem att resa själv – det är snarare en möjlighet! På denna resa får träffa nya människor och får även tid att få lära känna dig själv. Yoga handlar om självkännedom. Att bli medveten om vad just jag behöver för att må bra. Här finns det utrymme för egen tid och samvaro. Gruppen är liten och vi kommer att ha några gemensamma måltider i början och slutet av kursen. Resten av tiden brukar de som vill äta tillsammans antingen på klostret eller på någon av restaurangerna i den lilla staden.

Sluten Facebookgrupp

I en sluten Facebookgruppen kan du lära känna de andra deltagarna och prata ihop er om ev samåkning.

Boende och måltider

Vi har reserverat rum på Casa per Ferie Al Carmine. Här finns möjlighet till boende i enkel- eller dubbelrum, och rummen håller enkel men god standard, samtliga med wc/dusch. Personalen pratar god engelska och den goda maten kan lätt anpassas för den med behov av specialkost. Det är kontinental frukost – vill du ha något annat så får du handla/ta med själv.

 

Tider

  • Start måndag kl 07.00 med yogaklass.
  • Yoga måndag-fredag kl 07.00 & 18.00.
   Sista klassen fredag kl 18.00.
  • Föreläsning måndag kl 10.00.
  • Incheckning söndag från kl 15.00 (senast 22.30), utcheckning lördag/söndag kl 10.00.

Med reservation för ändringar.

Kurskostnad

Pris kommer


I priset ingår:

  • 10 yogaklasser
  • föreläsning 

I priset ingår inte:

  • Boende
  • Måltider
  • Resa
  • Transfer
  • Utflykter
  • Yogamatta

Anmälan yogakurs Italien

  Anmälningsvillkor

  Anmälan

  Anmälan är bindande och anmälningsavgiften återbetalas inte.

  Betalning

  När vi fått din anmälan kommer du inom några vardagar att få en bekräftelse på att du fått plats. Vi skickar faktura till din e-mejl på anmälningsavgiften.

  Vi fakturerar företag kursavgiften exkl moms.

  Avbokningsregler

  Vid avbokning återbetalas inte anmälningsavgiften och en administrationsavgift tas ut.

  Om vi måste ställa in

  Om vi måste ställa in kursen pga av covid eller om UD avråder för resa till Italien, så betalar vi självklart tillbaka inbetald kursavgift inkl anmälningsavgift.

  GDPR

  Läs mer om Yogaakademiens dataskyddspolicy enligt GDPR

  Med reservation för ändringar.

  Det här säger våra deltagare