Yogaresor

Platser valda med omsorg

Resorna/kurserna hålls på yogaläraren Helena Karlssons favoritplatser i Sverige, Indien, Italien och Spanien. Alla platser är valda med omsorg. Det är platser som gör gott för både kropp och själ, där natur en har en viktig del. Här finns grönska i olika former (skog, palmer, blommor), vatten (älv, sjö, hav, pool), berg/klippor, massor med frisk luft och rymd med milsvida utsikt.

Yoga för ett hållbart liv
Helena är genuin i sin undervisning och ser och anpassar rörelserna utifrån individen framför henne. Yoga är inte enbart det man gör på yogamattan, utan är också med i de val man gör i vardagen. Därför är också yogans filosofi en viktig del i all undervisning, så att man kan utöva yoga för ett hållbart och bra liv. Allt för att bli sitt bästa jag.

Foto: Helena vid meditationen i solnedgången i Varkala i Indien.

LÅNGBERGET

Yoga & Vandring i pilgrimers fotspår

 

För 14:e året arrangerar vi de mycket uppskattade sommarkurserna med Yoga & Vandring i Pilgrimers fotspår – i norra Värmlands fantastiska natur. Kursen hålls på Långbergets Sporthotell där vandringslederna finns direkt utanför knuten. Långbergets enskilda läge, 630 möh, omges av oändliga natur och milsvida utsikt.

I centrum den  här veckan står kroppen och själens välbefinnande. Med hjälp av yoga och  vandring efter pilgrimsleden finner vi balans mellan kropp och själ. Det blir en inre och yttre upplevelse med natur och kultur, där vi får känna historiens vingslag.

Vandring
Under veckan blir det vandring efter pilgrimsleden där vi vandrar på naturstigar i de djupa skogarna till utsiktsplatser med milsvida utsikt och besöker levande sätrar med djur och säterliv.

Tystnad
Delar av varje vandring sker i tystnad där du får utrymme att njuta av naturen och tystnaden samt att reflektera över dagens fokus.

Naturguide
Vår naturguide lär oss mer om den vackra värmländska naturen. Alla vandringar och paddlingar sker med naturguide.

LÅNGBERGET

Yoga, vandring & paddling

 

Välkommen till på sommarkurs med yoga, vandring och paddling – i norra Värmlands fantastiska natur. Kursen hålls på Långbergets Sporthotell där vandringslederna och sjösystemen finns i nära anslutning till hotellet. Långbergets enskilda läge, 630 möh, omges av oändlig natur och milsvida utsikt.

Vandring
Under veckan blir det vandring efter pilgrimsleden där vi bestiger berg med milsvida utsikter och besöker levande sätrar med djur och säterliv.

Paddling
Det är två tillfällen med paddling; en stämningsfull kvällstur i kanot på Klarälven och en dagstur med paddling vid sjöarna som finns i närhet av hotellet.

Tystnad
Delar av varje vandring och paddling sker i tystnad där du får utrymme att njuta av naturen och tystnaden samt att reflektera över dagens fokus.

Naturguide
Vår naturguide lär oss mer om den vackra värmländska naturen. Alla vandringar och paddlingar sker med naturguide.

LÅNGBERGET

Yoga & Skidåkning

 

Varje vinter har du chansen att få uppleva denna härliga kombination med Yoga & Skidåkning vid Långbergets Sporthotell.

Det blir en inre och yttre upplevelse i den vackra värmländska naturen.

Vi utövar yoga morgon och kväll för att däremellan njuta av skidåkning i fantastiska skidspår. Kan det bli bättre?

 

ITALIEN

Yogakurs i klostermiljö vid Gardasjön

För 12:e året återvänder vi till fd klostret Casa per Ferie Al Carmine vid Gardasjön i San Felice del Benaco. Det fd klostret har varit stängt sedan pandemin och rummet har renoverats.

Dagarna är fria för sol och bad, utflykter,  åka båt, umgås eller bara vara…

INDIEN

Yoga & Ayurveda i vackra Kerala

 

Följ med vackra Kerala och Akhil Beach Resort på yogakurs i en underbar miljö.

Det är yoga morgon och kväll med dagarna är fria för sol, bad, vila, ayurvediska behandlingar, utflykter.

Resorten ligger vid Varkala klippa, ovanför den långa sandstranden, bakom butikerna och restaurangerna längs klippkanten.