Långberget: Yoga och vandring

Yoga och vandring 

10-14 juli 2024

 

Boka direkt till:
Långbergets Sporthotell

0564-260 50
bokning@langberget.se
langberget.se

 

Sommarkurs: Yoga och vandring

För 17:e året arrangerar vi de mycket uppskattade sommarkurserna med Yoga & Vandring i Pilgrimers fotspår – i norra Värmlands fantastiska natur. Kursen hålls på Långbergets Sporthotell där vandringslederna finns direkt utanför knuten. Långbergets enskilda läge, 630 möh, omges av oändliga natur, där det är möjligt att stöta på spår efter  björn, varg och lo eller se en älg som står och betar.

I centrum den  här veckan står kroppen och själens välbefinnande. Med hjälp av yoga och  vandring efter pilgrimsleden finner vi balans mellan kropp och själ. Det blir en inre och yttre upplevelse med natur och kultur, där vi får känna historiens vingslag.

Du kan se bilder och läsa mer om våra tidigare sommarkurser på Yogaakademiens FacebookInstagram samt på bloggen som har äldre inlägg, medan du finner nyare inlägg på Facebook eller Instagram.

 

Yoga morgon & kväll

Upplev den klassiska yogans alla delar med rörelser, andning, fokus och meditation samt ta del av yogans filosofi. Stort fokus kommer att vara på andning. Andetaget som är vår barometer och guide. Ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna. Andetaget anses vara det mest kraftfulla redskapet för att minska stress och stressrelaterade problem – att komma ner i varv, slappna av, få inre ro och stabilitet. Vi utövar yoga morgon och kväll och försöker att vara utomhus så mycket som möjligt – kläder efter väder. Kursen passar både vana och nya yogautövare.

Yogalärare

Helena Karlsson är internationellt certifierad yogalärare och har undervisat yoga i närmare 30 år. Hon driver Yogaakademien i Kil som erbjuder en stor bredd av yogakurser. Helena är en mycket uppskattad yogalärare och arrangerar yogakurser/retreat i Sverige, Italien och Indien.

I tystnaden finna dig själv

Att vara i naturen ger dig utrymme att landa i dig själv. Vi yogar så mycket som är möjligt utomhus och vid morgonklassen får du ett begrepp att reflektera över under dagen. Delar av vandringarna och paddlingarna sker i tystnad där du får utrymme att uppleva naturens tystnad och se det lilla i allt det stora. Det är magiskt att vistas i vildmarken och njuta av den varierande och storslagna miljön.

Vandring

Under veckan blir det vandring efter pilgrimsleden där vi bestiger berg med milsvida utsikter och besöker levande sätrar med djur och säterliv. Vår naturguide lär oss mer om den värmländska naturen. Vi vandrar mellan 3-5 timmar på naturstigar i kuperad terräng, så det är bra om du har vandrat lite innan. Vid de längre vandringarna kan du, utifrån dagsform, välja mellan en kortare eller den längre vandringen. All vandring sker med guide.

Utflykter

Vi besöker Ransbysätern,  vattenfallet Digerfallet och chokladfabriken Naturpralinen.

Massage, pool & bastu

Långbergets Sporthotell erbjuder massage för trötta kroppar (förbokas innan ankomst). Det kan också vara skönt att bada i poolen eller bara vila vid poolkanten. I källaren finns bastu.

Program (med reservation för ändringar)

Onsdag
17.00 Introduktion & Yoga
19.30 Middag

Torsdag
07.00 Yoga
08.00 Frukost
09.15 Vandring ca 4 tim
13.30 lunch på hotellet
Egen tid för t ex dopp i poolen
17.00 Yoga
18.30 Middag

Fredag
07.00 Yoga
08.00 Frukost
09.15 Vandring ca 3-4 tim, lunch Ransbysätern
15.00 stopp vid Naturpralinen (italiensk glass & chokladpraliner)
18.00 Yoga
19.30 Middag

Lördag
07.00 Yoga
08.00 Frukost
09.15 Vandring ca 4-5,5 tim, lunch utomhus
18.00 Yoga
19.30 Middag

Söndag
07.00 Yoga
08.00 Frukost
09.15 Vandring ca 2 tim
12.00 Lunch & avslutning

Resa hit

Du tar dig själv till Långbergets Sporthotell i Sysslebäck. Du kan åka tåg eller buss till Karlstad och därifrån vidare med buss till Sysslebäck. Vi ordnar så att du blir hämtad i Sysslebäck mot en kostnad (bokas i samband med anmälan till kursen). Om du har lång resväg så finns det möjlighet att komma en dag tidigare och stanna en dag längre på hotellet, eller passa på att stanna en natt i Karlstad och gå t ex på Lars Lerin Museum eller boka in Västanå Teater i Berättarladan i Rottneros. Låt resan bli en del av upplevelsen!

Resesällskap

Via en sluten Facebookgrupp kan ni kursdeltagare lära känna varandra och prata ihop er om samåkning m m.

Utrustning

Ta med egen yogamatta och filt till avslappningen. Några mattor kommer att finnas till försäljning.

Mer information

  • Frågor om vandring, yoga & utflykter kan göras via info [ at ] yogaakademien.se eller på 0730-42 11 12. 
  • Frågor om boende och transporter görs till Långbergets Sporthotell på 0564-260 50 eller via bokning@langberget.se

Ändringar

Vi följer de rekommendationer och lagar som ges av våra svenska myndigheter och agerar i enlighet med dessa.

Vi erbjuder avbokningsskydd i samband med din bokning till Långbergets Sporthotell.

Om vi måste ställa in betalar vi självklart tillbaka hela beloppet.

Med reservation för ändringar.

Kurskostnad

Pris från 6855 kr


I priset ingår:

  • Boende i dubbelrum på hotellet onsdag-söndag (enkelrum mot tillägg)
  • Frukost, lunch, middagsbuffé (ej dryck middag)
  • 8 yogaklasser
  • vandring med guide
  • transporter & utflykter
  • entré Ransbysätern

I priset ingår inte:

  • Resa
  • Transfer
  • Måltidsdryck
  • Yogamatta

Det här säger våra deltagare