Det har varit full fart sedan kursdeltagare kom hit. De var modiga nog att sätta klockan på ringning redan vid 11-tiden, och kom ut om än något vimmelkantiga för frukost. Under dagen visade jag dem runt på resorten, vägen till stranden och promenaden längs klippkanten. Och nu är de varma i kläderna och har även lärt sig prutandets gång i butikerna, trots att de i början var de alldeles förstummade av utbudet.

Vi har även hunnit med att hälsa på elefanten som huserar i närheten. Hon blev badad när vi dök upp och sprutade glatt vatten över sig själv.

Vi har haft de första morgonyogaklasser i yogasalen ovanför den Ayurvediska kliniken. Salen kantas av grönska, bl a palmer och bananträd, så utsikten är ljuvlig och vi svalkas av den ljumma morgonvinden. Att vi sedan får se solens första strålar är heller inte fel!

Kvällens yogaklass gör vi nere på stranden i solnedgången och den är mer meditativ. Med tanke på hur vackra solnedgångar det är här, så är det inte svårt att återgå till fokus utifall att tanken börjar vandra.

Det har varit otroligt höga vågor de senaste dagarna och det gäller att vara på alerten när man badar, annars är risken att man dras med. För första gången fick jag uppleva att badvakterna fick hoppa i och rädda två indiska tjejer som höll på att drunkna. Tjejerna badade med kläderna på och kunde tydligen inte simma. Skönt att det gick bra!

Igår var det invasion på stranden av nyfikna indier, främst manliga som helt ogenerat tittade på kvinnor i bikini. Några gick så lång att de filmade – undrar just var den filmen dyker upp…

Tydligen var det någon händelse här i Varkala, för inga bilar kunde komma in eller ut. Jag har aldrig sett så många indier på den här delen av stranden förut. Kanske var det för att Dalai Lama skulle ha kommit till ett tempel 4 km härifrån. Tyvärr blev han sjuk, annars hade vi försökt att åka dit. Tänk att vi nästan har träffat Dalai Lama ;).

Alla har även bokat in sig på dagliga behandlingar på den Ayurvediska kliniken, så det är mycket sköna aktiviteter för kropp & själ.

Ikväll ska vi fira nyår med traditionell indisk dans, eldsdans, musik och fyrverkeri här på hotellet!

GOTT NYTT ÅR från oss alla här i Indien!