Ikväll har jag varit på en helt underbar ayurvedisk oljemassage på Prakriti Ayurvedic Center. Ayurveda är Indiens gamla läkekonst och massagen, Abhyanga, utförs av två personer som synkroniserat masserar varsin del av kroppen med en olja tillsatt med 46 olika örter. Man får inte vara blyg, för massagen utförs utan kläder, sånär som på en liten pappersbit som knyts runt midjan. Mest för syns skull, för när du väl ligger på britsen så knyter de upp banden igen. Fast det känns ändå helt OK eftersom kvinnor masseras av kvinnor och män av män. Oljan är varm och hälls över hela kroppen, från topp till tå, och masseras in i huden. Känslan är helt underbar! Förutom att man glider runt på britsen som klick smör i en het panna. När de masserar uppåt så åker man uppåt och när de masserar neråt så åker man neråt. Om man inte är försiktig när man ska vända på sig så kan det hända en olycka – helt enkelt att man glider av britsen. Fast massöserna är på sin vakt och säger till att man ska vända på sig mycket långsamt.

När massagen är klar är det dags att tvätta bort all olja och då får man sätta sig ner på en stol och bli tvättad, precis som ett litet barn. Konstig känsla att bli tvättad, men det är bara att slappna av och göra som man blir tillsagd J.

Efteråt är huden supermjuk och jag lagom slö och avslappnad. Vilket är bra, så att jag var tillräckligt på alerten för att ta mig tillbaka hem igen utan incidenter i den kaotiska trafiken.

På bilden kan du se behandlingsrummet och mina två massöser…som jag nog kommer att besöka för ytterligare en massage under helgen!

Varje lördagsmorgon har TKV Desikachar en stående öppen föreläsning som jag ska gå på, även om det är kl 08.15 på en lördag. Och på eftermiddagen ska jag observera tre av KYMs barnyoga klasser, från nybörjare till avancerade. Berättar mer om dessa efter helgen!

Och nu över till vädret – har hört att ni har snö, kyla och sol…och idag har faktiskt solen kikat fram även här… men nu regnar det igen. Håll tummarna för att solen kommer att skina under helgen!

Allt för idag, men vi hörs snart igen! Gå gärna in och skriv en liten kommentar!

/Helena