Annandag jul ville vi fira vid havet i Mamallapuram, som ligger ca 5 mil söder om Chennai, och är bl a känt för sina strandtempel som finns med på världsarvslistan. Templen passerade vi på vägen till resorten vid havet och de är helt fantastiska! Vilket jobb!

Stenhuggarna är makalöst duktiga hantverkare och vi hittade tillbaka till stenhuggaren från vilken jag köpte min Patanjali-statyett för några år sedan.Indierna verkar ha ett enastående minne för han kände igen mig när vi gick förbi hans affär, och kunde detaljerat berätta vilken staty jag köpt. Det är också han som gjort Patanjali-statyetten som står i trädgården vid KYM. Här är några miniversioner av statyetten.

Tidigare brukar vi åka till Ideal Beach Resort men vi ville prova något nytt ställe att spendera dagen vid, och valet föll på Chariot Beach Resort som skulle ha en fantastisk pool. Och det hade de – men resten var inte mycket att hurra för. Ingen charm och urusel service – lunchen tog 2 timmar varav 30 minuters väntan på notan. Till slut gav vi upp och meddelade att vi fanns vid poolen och att de kunde komma dit med notan. Men när vi skulle åka hem vid 16-tiden så hade de fortfarande inte kommit. Trots allt fick vi några sköna timmar vid och i poolen i varje fall. Dock är det inget hotell som jag rekommenderar…

När vi skulle åka hem igen upptäckte vi att vi valt just den helg när flest besöker Mamallapuram, och att det var fler än vi som skulle resa hem igen. Pga av all trafik blev hemresan därför en mardröm. Det tog 2 ½ timme att åka 5 mil och det var vid fler än ett tillfälle som vi önskade att vi istället stannat kvar i Chennai och vilat på takterrassen vid The Raintree’s pool. Totalt utpumpade när vi väl var hemma igen – vilken dag! Nu ska det bli skönt att få komma till lugnet vid Preeth Beach Resort vid Varkala klippa, så det är bäst att sätta igång och packa väskan för imorgon sätter jag mig på flyget till Kerala.

Annandag jul hälsningar från ett underbart men idag slitsamt Indien 😉

/Helena