Mr Rajagopalan siade rätt, för moln och regn har fått gett vika för sol och värme. Härligt! Men med väderomslaget är det många som blivit sjuka – så även jag. Det är en förkylning som fått fäste och de senaste dagarna har det blivit vila och sömn efter lektionerna. Ikväll känns det bättre, men det verkar som om huvudvärken har flyttat över till min lägenhetskompis istället. Jag har de här dagarna dock njutit av att via internet kunna se på serien Morden i Sandhamn. Att få hamna i den svenska sommaren och höra svenska röster gjorde att det kändes som om jag var hemma i Karlstad. Men så började det tuta ute på gatan och vips så var jag tillbaka i i lägenheten Indien igen – och så här ser det ut:

Älskar det himmelsblå taket i mitt rum – när jag gör mitt utövande känns det som om jag står under bar himmelsmiley.

Imorgon, som är julafton, har jag mina sista lektioner på KYM och det känns konstigt att sluta nu när jag börjat bli varm i kläderna. För det skulle ha varit roligt med några dagars studier till, men det får bli nästa år eftersom KYM håller stängt på lördag-söndag. Och på måndag flyger jag till Kerala och vackra Varkala, för att möta upp mina elever som tidig på onsdag morgon anländer från frostiga Sverige.

Så det blir en annorlunda julafton. Fast lite julfirande blir det när jag imorgon kväll går ut och äter tillsammans med mina västerländska vänner från KYM. Och sen ser jag fram emot att få ”träffa” min familj via Skype – ska bli sååååå kul! Det känns bra att på detta sätt kunna uppfylla min söta brorson Axels önskan om att faster Helena skulle vara hemma på jul. Det var det han svarade när jag frågade vad han önskade sig i julklapp, och jag måste erkänna att det gjorde ont i hjärtat att veta att jag än en gång åker bort på jul…

Jag önskar er alla en riktigt God Jul!

Kram Helena