Äntligen har solen kommitJ. Så nu kan jag göra mitt yogautövande under bar himmel uppe på taket med sällskap av palmerna som mjukt vajar i vinden. Det är härligt att notera att bara av vara här i den Indiska värmen har gjort att mina muskler och leder mjuka – och mitt utövande känns helt annorlunda jämfört med hemma.

KYM
TKV Desikachars föreläsning var den här lördagen Vedisk chanting. Under eftermiddagen observerade jag tre olika lektioner med barnyoga. Vet egentligen inte vem som observerade vem – för barnen tyckte att det jättespännande att jag var där. Den första var för de allra minsta, från ca 5 år, där de lekfullt gjorde långa serier av asana blandat med Vedisk chanting och avslappning. Nästa grupp var endast Vedisk chanting där de utantill reciterade långa chanter. Även här var den minsta ca 5 år och jag blir imponerad av att en 5-åring kan sitta still så länge och chanta utantill! Dagens sista barnyoga var en avancerad grupp som skulle visa upp vad de lärt sig för Mekala Desikachar som en slags examen. Här kan man prata om riktigt avancerat utövande! Efter ha sett det här så önskar jag att jag börjat utöva yoga tidigare!

Kvällen avslutades med ytterligare en ayurvedisk massage som även denna gång är helt underbar!

Lättjefulla timmar i hängmattan
På söndagen gick jag upp tidigt och åkte ca 5 mil söder ut till Mamallapuram och det härliga stället Ideal Beach. Det blev sol och bad och några lättjefulla timmar i en hängmatta kikandes ut över havet – underbart skönt att komma ifrån stadens larm för en dag.

Allt för idag, men vi hörs snart igen! Skriv gärna en kommentar!

/Helena