Den senaste veckan har varit fylld med yogaklasser och privatlektioner och jag har nysshaft den sista privatlektionen. I kursen ingår en privatlektion där vi tar fram ett eget utövande efter elevens behov, önskemål och förutsättningar.

Så det har blivit en hel del intensiva dagar för mig med en timme med varje elev, men också otroligt roligt, lärorikt och utvecklande. Det känns fantastiskt härligt att kunna jobba på det här sättet och verkligen kunna erbjuda yoga för alla.

Det har också varit spännande att se hur deltagarna har utvecklats under kursens gång. Hur de har blivit mer närvarande i andetaget och kroppen. Hur andetaget successivt har blivit längre och mjukare, och kroppen starkare och smidigare. Men det mest fantastiska är att se ljuset – hur de börjar lysa inifrån.

Att se lystern i ansiktet, glittrande ögon och leende läppar. Hur vinterblekheten bytts ut mot gyllenbrun hud som glänser av oljorna från de ayurvediska behandlingarna och av solen och havet. Hur stressen har bytts ut mot ett inre lugn som fortplantat sig i kroppen och rörelserna. Kroppar som nu rör sig i en lugn och nästan sävlig takt, inte bara under yogaklasserna, utan även resten av tiden.

Alla verkar vara överens om att det här är rätt plats för yoga. En oas för att samla energi och kraft!

Helena & Co