Åh, nu är jag tillbaka igen i Varkala och på Preeth Beach Resort – vilken underbar känsla! Tänk att det kan vara så skönt att komma tillbaka till en plats! Jag möttes av idel leende och igenkännande ansikten när jag anlände idag, efter en annorlunda flygresa. Air India flyger en rutt mellan Trivandrum-Chennai-Bangalore-Trivandrum. Det är ungefär som en buss- eller tågresa, där folk kliver av och på och några sitter kvar. Det kändes konstigt att kliva på ett nästan fullsatt plan i Chennai och sedan sitta kvar när merparten stiger av i Bangalore, för att sedan se hur det fylls på igen.

I eftermiddag/kväll har jag varit runt och orienterat mig för att se vad som har ändrat sig sedan förra året och det mest påtagliga var att stranden krympt…eller snarare att vatten är högre upp på stranden. Jag har också druckit chai i sjalbutiken – och upptäckte att det stod en elefant på gården bakom butiken! Tydligen kan man rida på den om man vill – hm jag har blandade känslor om det. Självklart har jag även bokat tid på den ayurvediska kliniken och pratat med läkaren och terapeuterna, och första massagen blir imorgon. När klockan närmade sig 17.30 gick jag ner till havet för att njuta av den sagolika solnedgången, och när jag satt där på stranden i solljuset och vågornas brus kom jag på mig själv med att tyst chanta. Ett lyckorus har infunnit sig i kroppen.

På stranden finns det alltid mycket att titta på, bl a såg jag den här indiska familjen som skojade i vattenbrynet.

Jag bor i den bungalow som Li, Lena & jag delade när vi var här 2005, så det är som att komma hem;). Just nu sitter jag på altanen och lyssnar på syrsornas läte och njuter av den friska luften, lugnet, stillheten och den familjära känslan. Det är grön och lummigt och palmerna vajar mjukt i kvällsbrisen. Och strömmen kommer och går…precis som det brukar vara.

Imorgon ansluter ev Lainie för några dagars sol och bad, och sen ser jag fram emot att yogagänget kommer natten till onsdag. Trevlig resa tjejer!!!

Kram Helena

Ps. nu har jag satt mig i restaurangen för att kunna lägga ut på bloggen och jag har fått en ny kompis – en liten indisk kille på 4 år;). Ds