Ikväll har jag varit på en magisk föreställning med traditionell indisk dans – där min hyresvärdinna Lakshmi var en av dansarna på scenen. Chennai är platsen man ska vara på om man vill uppleva riktigt proffsiga musiker och dansare. Så häftigt att se!

För att ta oss till föreställningen ikväll åkte vi auto-rickshaw, och det är alltid intressant. Framförallt chaufförerna som vägrar att sätta på taxametern och försöker att ta ut hutlösa priser av oss västerlänningar, och göra ett oplanerat stop vid en affär där de får provision. Vi har dock fördelen av att bo i lägenhet istället för på ett hotell, och att vi kan kolla av med vår hyresvärdinna vad mycket det kostar att åka till olika adresser. Så nu kör vi med att bara hoppa in och säga vart vi ska utan att diskutera priset, och när vi kommit fram så betalar och går. För det mesta accepterar chauffören utan kommentarer, men ikväll blev han riktigt sur när vi klev ur hemma. Men vad hjälpte – han fick inte några fler pengar för det ;).

Jag har förstått att det är riktigt kallt och mycket med snö hemma – härligt med en vit jul! Här tror vi att monsunen äntligen har dragit förbi (om Mr Rajagopalan har siat rätt), för idag har solen skinit hela dagen och det har varit +30.

Vi hörs snart igen! Det är så roligt att läsa era inlägg – så jag hoppas att ni fortsätter med det!

Hälsar Helena