Idag har jag haft mina första lektioner på KYM och även i år har jag förmånen att få studera med enormt duktiga Nrithya och Sangita. Några av er träffade Nrithya härom året när hon besökte Yogaskolan i Karlstad.

Tyvärr har jag ännu inte kommit in den rätta dygnsrytmen så dagens morgonklass gick trögt. Sangita satte mig på prov direkt och jag fick verkligen anstränga mig för att komma ihåg de olika koncepten från Patanjalis Yoga Sutra. Men det gick bra ;).

Jag träffade också flera av de västerlänningar som gör sin andra praktiktid vid Yogaterapiutbildningen. Praktiken är 5 veckor och de får delta vid konsultationer som görs av KYMs läkare, yogaterapeuter och yogalärare. Spännande! Jag hoppas också kunna gå yogaterapeututbildningen inom några år, men än så länge är det i Sverige bara 6 personer som gått utbildningen; Hanna Staaff, Eva-Marie Henriksson, Karina Freij och Veronica Dahlin på Yogaskolan, Rose-Marie Ljungeby på Yoga Karlskoga och Ida Nissle på Yoga Sol.

På planet hit satt jag bredvid en indisk tjej, numer är bosatt i USA, som skulle hälsa på sina föräldrar i Chennai. Hon berättade att hon via KYM fått ett yogautövande för sin astma – och det har hjälpt henne mycket. Astman är nästan borta! Härligt!

På min dagliga promenad har jag idag handlat i fruktståndet och pratat med ”stryk-mannen” som lät mig fotografera hans kolvärmda strykjärn.

Nu börjar mina rumskompisar att gå och lägga sig…så det är väl dags att försöka komma till ro för mig också. Även om jag inte är det minsta trött!!!

Hörs imorron igen!

/Helena