Dagarna med yogastudier KYM (Krishnamacharya Yoga Mandiram i Chennai) är mycket intressanta, lärorika och roliga! Vi är i den stora lektionssalen högst upp och det känns fantastiskt att vi två får allt detta utrymme för våra lektioner!

Varje morgon startar vi med Vedisk Chanting som ger oss härliga vibrationer i kroppen, träning för magmusklerna!, fokus och många skratt när vi fastnar på något svåruttalat ord. Känns ibland som om man vrickar tungan ur led. Vår lärare Raji lockar ur oss de mest fantastiska ljud. Tänk jag som inte alls gillade chanting i början – skönt att man kan ändra sig!!!

Sedan följer Yoga Sutra med fokus på meditation tillsammans med Srinivasan. Här fördjupar vi oss i olika sätt för att få total närvaro – vad vi behöver göra för att få sinnet att stillas så att vi kan se klart. Ett ständigt arbete då sinnet av naturen är föränderligt.

Nästa klass är yoga terapi med Janakiraman där vi fortsätter att fördjupa oss i anpassning av asana och hur vi kan stärka kroppen och lindra smärta.

Och vi avslutar dagarna på KYM med underbara meditationsklasser med Shobana. Härligt att få vara elev och bli guidad djupare och djupare in i meditation. Att bli ett med objektet. När Shobana ber oss att komma tillbaka så är det mycket motvilligt som jag återvänder tillbaka till salen på KYM…

Sen väntar promenaden hem till vår lägenhet och Kalas goda mat. Ovan ser du bilder från promenaden mellan lägenheten och KYM.

Vid solnedgången går vi upp på taket på vårt hus och gör våra egna yogaprogram. Då är det inte så varmt och vinden fläktar skönt. Och kroppen har blivit så härligt mjuk sedan vi kom hit!

Kramar Helena & Karin

www.yogaakademien.se

Foto: Helena Karlsson