Att vara i Indien innebär automatiskt komma in i ett lugnare tempo än hemma. Det gäller att vara här och nu, speciellt när du promenerar längs mångmiljonstaden Chennais gator.

Det är ett myller av fordon, människor och djur som alla ska få plats. Ibland verkar det inte finnas några som helst regler utan bilar, motorcyklar, autorickshaws, lastbilar och cyklar kommer farandes från alla håll – alla tutandes! Ni kan tänka er ljudnivån! Inte nog med alla tutor, utan det finns även trudelutt som talar om när ett fordon backar, så det är en salig kakofoni. Att sedan vara ute och promenera i detta kaos gör att du måste vara på alerten. Att se var du sätter fötterna – för du vill inte gärna trampa i skit, ner i ett hål eller komma i vägen för trafiken. Så bara att vara här är yoga – att vara här och nu!

Igår njöt jag av en lugn dag hemma; läste och var på en helt otroligt skön Ayurvedisk massage. Jag blev så avslappnad efteråt att jag knappt orkade gå hem, och vårt hus ligger bredvid det Ayurvediska centret. Det är också därför som jag inte skrev något på bloggen…såååååå otroligt avslappnad. Det blir definitivt mer massage!

Idag har det varit studier på KYM som vanligt och ikväll har jag varit på shoppingcentret City Center och Fab India – utan att handla något! Ja förutom en papayalassi då förstås. Här fanns det både julgran och pepparkakshus i modell större…och jag tror att snön är av bomull!

Hoppas ni har det bra där hemma utan alltför mycket julstress!

Allt för idag, men vi hörs snart igen! Skriv gärna en kommentar!

Hälsar Helena