Hej!

Tack för alla härliga inlägg på bloggen och tack för i år! Jag önskar dig ett riktigt Gott Nytt År – och hoppas att ditt 2010 blir ett år fyllt med lycka, välmående och harmoni.

Det är sista kvällen i Chennai och det känns tråkigt att åka nu när jag börjar bli varm i kläderna och lektionerna blivit riktigt roliga och intressanta. Så idag efter lektionernas slut har jag gått runt och sagt hej då för den här gången. Jag slås än en gång av all förändring som sker. Det byggs överallt och de nya byggnaderna skulle kunna finnas i de finaste kvarteren i London, New York eller Stockholm. Det gör att kontrasterna blir stora mellan de fattiga kvarteren till de supermoderna. Indien utvecklas och förändras snabbt!

Det som jag inte kommer att sakna när jag åker härifrån är hundkören som drar igång varje kväll kl 22 och håller på hela natten. Eller bankandet från husbygget bredvid, där de jobbar från 6-24 varje dag. Det är så mycket ljud att jag måste sova med öronproppar. Däremot kommer jag att sakna att vakna upp till sången och musiken från tjejen i huset mitt emot, som varje morgon mellan kl 6-9 övar på sin sång och sitt citarspelande – det är en ren njutning att få lyssna! Och självklart kommer jag att sakna Kalas goda mat!

Det ska även bli intressant att se hur mycket som har förändrats i Varkala sedan jag var där för 5 år sedan. Flyget går tidigt i morgon så jag har precis kommit hem från en middag på Park Sheraton, ett 5 stjärnigt hotell, som ikväll hade Michael Jackson tema med uppträdande av en look a like…fick vi veta när vi kom dit. Ja, ja men det blev en härlig kväll…men när låten Thriller kom för 7 gången så kändes det lite uttjatat . Maten var god och på bordet fanns hattar och masker och tutor…så här kommer en bild på hur jag såg ut nyår 09/10. Stackars vår ricksha chaufför som fick stå ut med att vi blåste i våra tutor och skrattade hela vägen hem från hotelletsmiley.

Nu är det snart midnatt här så än en gång – GOTT NYTT ÅR!

kram Helena