God fortsättning på det nya året – vi ser fram emot vad 2012 har att erbjuda!

På nyårsaftonsmorgonen vaknade vi till ett ösregn som förvandlade vägen över till vår yogasal till en flod av forsande vatten. Vi fick ställa in morgonens klass eftersom det var svårt att ta sig över vattenmassorna. Men redan efter några timmar blev det uppehåll, och tills eftermiddagsklassen var det inga problem att ta sig över vägen igen.

Nyårsafton firade vi här på Akhil Beach Resort med fantastiskt god mat som vi avnjöt till en kavalkad av musik- och dansuppvisningar. På programmet stod den traditionella dansen från Kerala, Kathakali samt flera andra traditionella indiska danser skickligt framförda av dansare i vackra kläder.

Allt är perfekt inövat från små ansiktsutryck, graciösa fingerrörelser till de invecklade dansstegen. Sminkningen förstärker deras stora uttrycksfulla ögon och kläderna glittrar i strålkastarnas sken. Otrolig upplevelse! Efter Kathakaliföreställeningen fick vi komma upp på scenen och bli fotograferade tillsammans med dansarna – här ser ni en av kursdeltagarna.

Sedan blev det danstävling för alla gäster – där vinsten var en gratis övernattning på hotellet. Jag fick, till mina elever förtjusning, den stora äran att agera domare. Så det var bara att gå upp på scenen och välja ut de bästa dansarna. Konstigt vilka situationer man hamnar i ;).

Vid tolvslaget fick den stjärnklara himlen konkurrens av det färgsprakande fyrverkeriet som exploderade från alla håll! Några av oss såg fyrverkeriet från klippan och några från poolen på resorten.

Vid 1-tiden försökte vi att komma isäng för att få några timmars sömn inför nyårsdagens backwater tur.

Hörs snart igen!

Helena & Co