Yogakursen är nu inne på sin 5:e dag och vi har kommit in i en stilla lunk. Även om vi är en liten grupp så har kursdeltagarna olika förutsättningar och behov, så precis som hemma är det indelat i olika grupper – en allmän/fysisk grupp och en lugn för de med smärta. Dagarna börjar med mitt eget yogautövande kl 6 och sedan kommer den allmänna/fysiska gruppen kl 7 som följs av den lugna gruppen. Den här underbara utsikten har vi från yogasalen!

När alla morgongrupper är klara väntar frukost och ayurvediska behandlingar. Den dagliga oljemassagen är så underbart varm och avslappnande att jag nästan somnar varje gång. Man är konstant oljig, från topp till tå, trots att man duschat flera gånger. Fast det gör inget då den gör huden glänsande mjuk och len. Sedan är det fri tid för utflykter, sol & bad eller bara vila.

Efter dagens andra yogaklass väntar självklart middag – och det finns många restauranger att välja på – men det har varit skönt att äta i lugnet på hotellet några kvällar. Senare på kvällen blir det oftast en promenad längs klippkanten, kanske med shopping eller något gott att dricka.

Kursdeltagarna har fått instruktioner om att man bara ska dricka vatten ur flaska och självklart även använda flaskvatten när man borstar tänderna. Och att det är viktigt att tvätta händerna ofta och gärna använda handsprit. Men det är inte alla som lyssnat, så nu har magsjukan slagit till. Det är lätt att vara kaxig och tycka att det är bra med lite nya bakterier…men kanske inte de indiska! Vi kunde heller inte undgå att höra hur en nyanländ hotellgäst blivit magsjuk natten till igår. Jag har dock klarat mig – tack vare de pro biotika som jag har tagit sedan en dryg månad tillbaka och självklart god handhygien J. Peppar peppar…

Hörs snart igen!

Helena & Co