Ännu en härlig dag med lektioner på KYM, alla utmanande fast på olika sätt! Det är så roligt och utvecklande att diskutera sutror med Sangita och chanta med Nrithya. Chantingen är verkligen ett lyckopiller och jag har sedan dess gått runt och nynnat för mig själv med ett glatt leende på läpparna. Vad härligt att man kan ändra sig – jag som inte alls gillade chanting i början ;).

När jag hämtade lunchen idag hos Kala fick jag en trevlig pratstund med yogaläraren Martin Neal, som sedan länge är elev till TKV Desikachar. Han ska vara här några veckor och studera med TKV.

Vår hyresvärdinna Lakshmi är helt fantastisk! Hon frågade igår om standarden i andra lägenheter som jag hyrt här i Chennai. Jag berättade bl a att det i en lägenhet fanns tvättmaskin och att det är något som vi uppskattade mycket. Varpå hon ikväll levererade en nyinköpt tvättmaskin – som kommer att installeras imorgon! Mina lägenhetskompisar tyckte att jag borde ha kommit hit för flera veckor sedan, eftersom de har tvättat upp sina kläder för hand. Tyvärr hinner de inte njuta av tvättmaskinen eftersom deras kurs avslutades idag och de åker hem imorgon. Men tvättmaskinen lär ju finnas här nästa gång de kommer.

Standarden på lägenheten är mycket bra och jag har till och med en 42” plasma-tv på rummet. Alla rum har eget badrum och självklart finns det trådlöst internet. Och det tar bara 10 minuter att gå till skolan. Kanonbra med andra ord!

Jag tror att jag får en ny lägenhetskompis redan på söndag när en tjej från USA ev flyttar in. Hon forskar inom psykologi och yoga, och intervjuar just nu lärare och elever på KYM. Det är så bra att det forskas om yogans effekter!

På min promenad idag hittade jag det här lilla men fina templet, som nästan försvinner bredvid den höga moderna och blanka byggnaden.

Till min lycka kom även den här cykelkärran farandes förbi. Gammalt möter nytt!

Nu ser jag fram emot att få observera många klasser med barnyoga!

Timmen har passerat midnatt och det kanske är dags att försöka sova…

/Helena (som inte är det minsta trött)