Åh vilken härlig start på det nya året! Tidigt på morgonen kom taxin och hämtade oss för en tur till Kollam och backwaters. Vilken fantastisk känsla att tyst glida fram i kanotliknande båtar längs de små kanalerna som förr användes som transportvägar för både människor och varor. Vår guide och båtförare styrde oss säkert fram med sin stör och berättade om allt som vi passerade. Vi fick prova att göra rep av kokosnötfibrer och se peppar, muskot, cashewnötsträd, bananträd m m.

När han insåg att vi inte hade fått i oss någon frukost såg han till att vi fick en varsin kokosnöt för att stilla vår hunger.

Längs kanalerna kunde vi följa det dagliga livet med bl a matlagning, disk, tvätt och alla hejade glatt på oss. Vi fick även se många olika djur, och vår guide tyckte att vi var mycket roliga när vi frågade om det fanns krokodiler här ;). Däremot såg vi ormar, fåglar, kor, getter, hönor, änder…

Under bilfärden hem somnade de flesta trots att de nog tyckte att chauffören körde onödigt fort, tutade mycket och gjorde tvära inbromsningar. Men för oss som varit i Chennai så var det här en lugn tur.

Väl hemma igen väntade yoga och meditation i solnedgången.

Igår åkte Kjerstin och Lena hem och det känns tomt och konstigt, för nu är det “bara” jag och Jenny kvar i vår bungalow. Den känns plötsligt stor då den inte längre är fylld av sängar och väskor. Jag kommer att sakna våra skrattanfall på kvällarna ;). Fast det är ju klart vi skrattar ganska mycket ändå ;).

Nu ska jag på oljemassage.

Hörs snart igen!

Helena & C0