God fortsättning – hoppas att julen varit härlig!

På julafton flyttade jag till en ny lägenhet några hus längre ner på gatan (jag fick inte bo kvar längre eftersom den var bokad sedan långt tidigare). Den nya lägenheten är inte alls lika charmig och hemtrevlig som den förra utan är kal och spartansk. Men nu har jag bytt till ett större rum med egen balkong och jag har städat, så det är lite bättre. Ev flyttar jag till ett nytt hotell som ligger 10 minuters promenad från KYM. Bra att prova inför kommande utbildningar!
Det som håller mig kvar här är Kalas underbara mat som är så bra för min mage. För även om magsjukan nu har gått över så är det nog bra att magen kan stabilisera sig lite till innan jag utsätter den för den annars så kryddstarka maten.

På julafton Skypade jag med min familj och fick lite hemlängtan. Men jag kunde ju ändå vara med – fast på distans. Det blev inte riktigt den julafton jag hade tänkt mig eftersom jag fortfarande var dålig i magen. Men Ted bjöd in mig till gamla lägenheten så jag tillbringade största delen av dagen där läsandes Harry Potter…skönt att försvinna in i hans underbara värld.

På juldagen blev det en utflykt till stranden här i Chennai som sägs vara en av världens längsta. Det blev en långpromenad längs strandkanten och det var nog dagens höjdpunkt för alla lediga indier, för jag vet inte hur många som fotograferade. Förstår inte varför då jag var klädd i traditionella indiska kläder med långa byxor, lång tunika och en sjal draperad runt halsen…

Det var kul att se indierna bada med alla kläder på! De har inte speciella badkläder utan badar i sina vanliga kläder. Män kan ta av sig till kortbyxor, men kvinnorna ska skyla kroppen.

Sedan besökte jag City Center, ett stort shoppingcenter, och här hittade jag julen. Mitt i shoppingcentret fanns en stor konstgjord gran och i taket hängde stora vita snöflingor. Tydligen hade jultomten varit där…men honom missade jagsmiley.

Igår var det lektioner som vanligt på KYM och jag har även denna lördag observerat barnyoga – barnen är så duktiga och tycker att det är jättespännande att jag är där. Dom undrar vad det är som jag sitter och antecknar så läraren sa att jag sätter betyg på dom…och då gjorde de allt för att imponera. Sötnosar!

I mitt nästa inlägg ska jag försöka att berätta lite mer om lektionerna på KYM. Jag kan tyvärr inte visa några bilder inifrån byggnaden då det är fotoförbud.

Slut för idag – vi hörs snart igen!

/ Helena