ITALIEN: Yoga vid Gardasjön

Vi hoppas återvända 2023

Välkommen till kurs i det vackra Lombardiet i Italien! För 11:e året återvänder vi till Gardsjön och San Felice del Benaco. Här bor vi på Hotel San Filis mitt i byn och med ca 10 minuters promenad för sol och bad i Gardasjön. På Facebook kan du läsa och se foton från våra tidigare yogakurser i Italien.

Yogakurs vid Gardasjön

Vi tar en morgonpromenad ner till hamnen för yoga på bryggan i soluppgången (ca 1 km). På kvällen yogar vi vid hotellets pool eller någon annan fin plats i området.

San Felice Del Benaco är en liten by vid södra delen av Gardasjön och mitt i byn ligger charmiga hotellet San Filis med mysig innergård, lummig trädgård med pool, restaurang och fantastiskt trevlig och hjälpsam personal. Här finns restauranger, fik, matbutik, apotek, bankomat m m runt hörnet. Det är ca 1 km ner till Gardasjön för sol och bad, och här vet vi att vi kommer att få en magisk vistelse. Sedan 2010 har vi erbjudit yogakurser i vackra San Felice del Benaco med yoga, sol, bad, utflykter runt Gardasjön, men också tid för vila och återhämtning.

Vacker miljö för spännande utflykter eller vila…

Dagarna är fria för att sitta vid sjön och bara vara, utforska den lilla byn, fika, dricka och äta gott. Vandra, åka båt, bada, måla, resa till någon annan stad, umgås…

Yoga morgon och kväll

En kurs för dig som vill uppleva den klassiska yogans alla delar med rörelser, andning, fokus och meditation samt vid föreläsningen få ta del av yogans filosofi. Allt för att lära känna dig själv och för att kunna påverka hur du mår i vardagen. Stort fokus kommer att vara på andning. Andetaget som är vår barometer och guide. Ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna. Andetaget anses vara det mest kraftfulla redskapet för att minska stress och stressrelaterade problem – att komma ner i varv, slappna av, få inre ro och stabilitet. Vi startar dagen med en promenad ner till Gardasjön för morgonyoga i soluppgången på en brygga. Kvällsklasserna hålls vid hotellets pool eller någon annan fin plats i området. Vid dåligt väder är vi inomhus med utsikt mot poolen. Kursen vänder sig till både vana och nya yogautövare.

Klassisk yoga

Vi undervisar klassisk yoga i tradition av T Krishnamacharya där alla praktiska aspekter av yoga finns med. I all undervisning, såväl i grupp som vid privatlektioner, anpassas yogan så långt det går efter den enskilda individens behov.

Resa

Du bokar själv din resa till San Felice del Benaco. Närmaste flygplatsen är Verona eller Bergamo (Milano), och det finns flera lågprisflygbolag som flyger hit. Du kan söka biljett via t ex sajterna Momondo eller allaflygbiljetter.se. Resan ingår inte i kursavgiften. Boka inte flygbiljett förrän du fått bekräftelse på din anmälan från oss.

Att resa själv och resesällskap

Det är inga problem att resa själv – det är snarare en möjlighet! På denna resa får träffa nya människor och får även tid att få lära känna dig själv. Yoga handlar om självkännedom. Att bli medveten om vad just jag behöver för att må bra. Här finns det utrymme för egen tid och samvaro. Gruppen är liten och vi kommer att ha några gemensamma måltider i början och slutet av kursen. Resten av tiden brukar de som vill äta tillsammans antingen på hotellet eller på någon av restaurangerna i den lilla staden.

Sluten Facebookgrupp

I en sluten Facebookgruppen kan du lära känna de andra deltagarna och prata ihop er om ev samåkning.

Boende och måltider

Vi har reserverat rum på Hotel San Filis. Här finns möjlighet till boende i enkel- eller dubbelrum, och rummen håller enkel men god standard, samtliga med wc/dusch och AC. Personalen pratar god engelska och den goda maten kan lätt anpassas för den med behov av specialkost. Det är kontinental frukost – vill du ha något annat så får du handla/ta med själv.

Tider

  • Start måndag kl 06.30 med promenad ner till Gardasjön och morgonyoga.
  • Yoga måndag-fredag kl 06.30 & 18.00. Sista klassen fredag kl 18.00.
  • Föreläsning måndag kl 10.00.
  • Incheckning söndag från kl 15.00, utcheckning lördag kl 12.00.

Med reservation för ändringar.

Kurskostnad

Kurskostnad: kommer

I priset ingår:

  • 10 yogaklasser
  • föreläsning/workshop

 

 

I priset ingår inte:

  • Boende
  • Måltider
  • Resa
  • Transfer
  • Utflykter
  • Yogamatta

Anmälan yogakurs Italien

  Anmälningsvillkor

  Anmälan

  Kursanmälan är bindande och anmälningsavgiften återbetalas inte.

  Faktura

  Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften 1000 kr inom kort i ett separat e-mail. Slutfaktura skickas i början av sommaren 2022 och den ska vara betald senast 1 månad före kursstart.

  Avbokningsregler

  Vid avbokning återbetalas inte anmälningsavgiften och en administrationsavgift tas ut.

  Om vi måste ställa in

  Om vi måste ställa in kursen pga av covid eller om UD avråder för resa till Italien, så betalar vi självklart tillbaka inbetald kursavgift inkl anmälningsavgiften.

  GDPR

  Läs mer om Yogaakademiens dataskyddspolicy enligt GDPR.

   

  Med reservation för ändringar.

  Det här säger våra deltagare