Tiden har rusat iväg. Det är väl så det blir när man trivs och har roligt! Idag var sista kursdagen och igår kväll hade vi en gemensam avslutningsmiddag här på hotellet med traditionell Thali serverad på bananblad. Supergott!

Det är en underbar sammanhållning i gruppen och vi har ätit middag tillsammans nästa alla kvällar. Utan att vi planerar något så dyker alla upp vid ungefär samma tid på hotellets restaurang. Här är det lugnt och det finns utrymme för oss alla och det blir många glada skratt och livliga diskussioner.

Redan ikväll åkte de första deltagarna vidare till nästa äventyr – Malaysia. Och senare ikväll börjar andra sin resa hem till Sverige. Jag, Lisbeth, Jenny och Clara åker imorgon till Allappey och tillbringar ett dygn på en husbåt, några andra åker upp till teplantagerna i Munnar och några stannar kvar här och har några sköna dagar innan hemfärden. Skönt med några extra dagar att bara vara efter kursen.

Yogakursen har varit mycket lyckad och alla är nöjda. Vår alldeles egna oas här i Kerala. Passar perfekt för den som vill komma till ett lugnt, grönt och lummigt ställe med pool, med 5 minuters promenad från stranden och havet. En plats för vila och återhämtning. En plats att få uppleva den indiska kulturen och alla underbara människor. Att mötas av idel leenden. Samtidigt som det är okej att klä sig som vi gör hemma och för oss tjejer att sola och bada i bikini. Light India.

Vi är alla överens om att det är helheten som har gjort kursen så bra. Att vara här vid Varkala klippa, på hotellet med den vänliga och trevliga personalen, poolen, havet och stranden, solen och värmen, människorna, maten, de ayurvediska behandlingarna, yogan och självklart alla kursdeltagare. Vi trivs så bra tillsammans att vi redan har planerat in en återträff i Karlstad i april!

Hörs snart igen!

Helena & Co i Indien

www.yogaakademien.se

foto: Helena Karlsson