Den här sista veckan på kursen har varit fylld med yogaklasser och privatlektioner. I kursen ingår en privatlektion där vi tar fram ett eget utövande efter varje persons behov, önskemål och förutsättningar. Så det har blivit en hel del intensiva dagar för mig med en dryg timme med varje elev, men också otroligt roligt, lärorikt och utvecklande. Det känns fantastiskt härligt att kunna jobba på det här sättet och att kunna ge alla ett eget specialdesignat yogaprogram.

Idag hade vi en timme när alla deltagarna kunde prova sitt eget program och jag fanns tillhands för att hjälpa och förklara. Härligt att se fokus och närvaro, att kunna släppa taget om de andra och bara fokusera på sig själv. Jag ser fram emot att få höra hur det går när alla kommit hem igen.

Det har också varit spännande att se hur deltagarna har utvecklats under kursens gång. Hur de har blivit mer närvarande i andetaget och kroppen. Hur andetaget successivt har blivit längre och mjukare, och kroppen starkare och smidigare. Men det mest fantastiska är att se ljuset – hur de börjar lysa inifrån. Att se lystern i ansiktet, glittrande ögon och leende läppar. Hur stressen har bytts ut mot ett inre lugn. Ett lugn som har fortplantat sig så går alla i en lugn och nästan sävlig takt, inte bara under yogaklasserna, utan även resten av tiden.

Hörs snart igen!

Helena & Co i Indien

www.yogaakademiense

foto: Helena Karlsson