Här uppe på Långberget känns det som om solen aldrig går ner – den lyser när vi vaknar tidigt på morgonen och vid midnatt så kan man fortfarande njuta av solens olika färger och dess underbara ljus. Det är ljuvligt att vara så här högt upp på berget!

Idag delade vi in oss i tre olika grupper vid vandringen, som alla slutade vid Ransbysätern. Några ville ha mer utmaning och längre sträcka, andra följde leden uppför berget till utsiktsplatsen med sagolik utsikt över klarälvdalen, och den sista lite lättare gick till utsikten och tillbaka till sätern. Skönt att alla kan vandra utifrån dagsform och önskemål. De som gick den längre sträckan fick en egen älgsafari då inte mindre än 3 älgar dök upp framför dem. Till förtret för en av deltagarna som valde en av de andra lederna – han vill gärna se älg, men har ännu inte lyckats med det. Vi håller tummarna för att han får sin önskan uppfylld.

Väl vid Ransbysätern fick vi själva göra vår lunch – kolbulle över öppen eld. En fröjd för gommen efter vandringen. Ransbysätern är en levande säter med getter, killingar, kor och kalvar. Den är även vandrarhem med stugor som har utsikt över sätern. I sommar är det Gunnar som huserar här och han berättade mer om säterlivet och om säterns 1000-åriga historia.

Sedan väntade chokladprovningen med Marie på Naturpralinen. Hon trollbinder alla med sin drivkraft och energi – man kan inte bli annat än i imponerad och glad över hennes framgångar! Tänk att hon plockar de mesta av bären som finns i hennes praliner – och hon gör alla praliner själv! Inne i fabriken fick vi se hur pralinerna blir till och smaka på hennes goda praliner och prova olika sorter av choklad. Vahlrona ska det vara! Först ska man lukta, sedan lyssna till knäppet när man bryter chokladen, innan chokladen får smälta i munnen. Mörk choklad är favoriten! Idag har det verkligen varit njutning för alla sinnen!

Jag gläder mig åt att eleverna uppskattar och njuter så av den tysta delen i vandringen. En tid för reflektion och närvaro. Flera väljer att vandra tysta under större delen av vandringen! Varje dag får eleverna ett tema att reflektera över som sedan återkopplas i yogaklasserna. Allt för att länka kropp och själ och med naturen. En inre och yttre upplevelse i den fantastiska värmländska naturen.

Hörs snart igen!

Helena & Co

www.yogaakademien.se

www.langberget.se