Med blå himmel och strålande solsken inleddes den första vandringen vid kursen Yoga & Vandring i Pilgrimers fotspår i vid Långbergets Sporthotell. En härlig vandring på drygt 3 timmar i underbar skog, som växlar från tät grönska till öppna vyer med milsvid utsikt.

Väl tillbaka väntade en ljuvligt god lunch på hotellet (tack Emma) innan färden ner till Utmarksmuséet där eldsjälen Gunilla även i år guidade oss i historien om pilgrimsvandringen. Från Karlstad till Nidaros, och hur den vackra och detaljrika Pilgrimstapeten kom till.

Sedan var det fri tid där några passade på att sola och bada vid poolen, innan kvällens yoga ute på gräsmattan under bar himmel.

Det är en speciell känsla att yoga så här högt upp – och med den milsvida utsikten över berg och sjöar. En härlig känsla av utrymme och ändlöshet, av lugn och en stillhet. Något som redan har smittat av sig på deltagarna . Men det finns också utrymme för mycket prat och skratt, som vid kvällens middag då jag skrattade så jag fick ont i magen ;).

Och det känns fantastisk roligt att kursen är fullsatt med deltagare från hela Sverige – från Luleå i norr till Lund i söder. Yoga förenar!

Imorron väntar nya vandringar!

Hälsar Helena & Co

www.yogaakademien.se

www.langberget.se