Yoga & Vandring i Pilgrimers fotspår på Långbergets Sporthotell 6-10 juli 2011

För 4:e året arrangerar vi den mycket uppskattade veckokursen Yoga & Vandring i Pilgrimers fotspår – i norra Värmlands fantastiska natur. Nytt för i år är att kursen hålls på Långbergets Sporthotell där vandringslederna finns direkt utanför knuten. Långbergets enskilda läge, 630 möh, omges av oändlig natur, där det är möjligt att stöta på spår efter björn, varg och lo eller se en älg som står och betar.

I centrum den här veckan står kroppen och själens välbefinnande. Med hjälp av yoga och vandring efter pilgrimsleden ska vi finna balans mellan kropp och själ. Det blir en inre och yttre upplevelse med natur och kultur, där vi får känna historiens vingslag. Till hjälp har vi duktiga guider och yogalärare.

Några röster från Yoga & Vandring 2010

· ”Det bästa jag varit med om i den här vägen. Underbart!”

· “Det har varit en helt fantastisk kurs! Fantastisk miljö och fantastiska ledare. Ändra ingenting, det är ett vinnande koncept! Tack igen för allt!”

· “Var supernöjd med allt. Tusen tack!”

· “Jättegoa härliga människor med ett stort hjärta.”

· “Underbar vecka!”

· “Tack för jättefin gluten- och laktosfri mat och att ni fixade det!”

Yoga morgon & kväll

Kursen passar både vana och nya yogautövare – inga förkunskaper krävs. Vi anpassar klasserna så att det passar nybörjaren och samtidigt utmanar den mer avancerade utövaren. Vi utövar yoga morgon och kväll och om vädret tillåter är vi utomhus.

Vandring

Under veckan blir det vandring efter pilgrimsleden där vi bestiger berg med milsvida utsikter och besöker levande sätrar med djur och säterliv. Vi vandrar mellan 3-5 timmar på naturstigar i kuperad terräng, så det är bra om du har vandrat lite innan.

Utflykter

Ett utflyktsmål är den guidade turen vid Utmarksmuséet och Pilgrimstapeten, en annan aktivitet är chokladprovning vid chokladfabriken Naturpralinen (kostnad tillkommer).

Spa-behandlingar, bastu & pool

Långbergets Sporthotell erbjuder spa-behandlingar för trötta kroppar (förbokas). Det kan också vara skönt att bada i poolen eller bara vila vid poolkanten. I källaren finns bastu.

Lärare

Helena Karlsson är internationellt certifierad yogalärare via KHYF och har undervisat yoga under många år. Hon är en mycket uppskattad yogalärare och arrangerar yogakurser i Sverige och utomlands. Helena har en lång och bred erfarenhet inom träning och friskvårdsbranschen, både som instruktör och aktiv, på bl a Selma Spa+ i Sunne.

Privatlektion

För dig som regelbundet vill utöva yoga hemma finns det under den här veckan möjlighet

att boka en privatlektion på ca 1 1/2-timme, där vi utarbetar ett personligt program utformat efter dina behov och önskemål. Kostnad 550 kr (ordinarie 750 kr).

Pris onsdag – söndag

4 500 kr/person i del av dubbelrum

(enkelrumstillägg 150 kr/natt)

I paketet ingår:

– Boende i dubbelrum på hotellet
– Frukost, lunch, middag (ej dryck middag)
– 8 yogaklasser
– vandring med guide
– transporter och utflykter (ej chokladprovning där kostnad tillkommer)

Anmälan

Anmälan görs till Långbergets Sporthotell på 0564-260 50 eller via bokning@langberget.se OBS! Begränsat antal platser!

Mer information

· Frågor om vandring, yoga & utflykter kan göras till helena@yogaakademien.se eller på 0730-42 11 12.

· Frågor om boende görs till Långbergets Sporthotell på 0564-260 50 eller via bokning@langberget.se