Nu har det gått en dryg vecka sedan kursen på Långbergets Sporthotell avslutades och vi har haft möjlighet att smälta alla intryck.

Vi hade fem underbara dagar med yoga och vandring vid Långbergets Sporthotell. Dagarna var fyllda med yoga, vandring, utflykter, fantastiskt natur, utsikt, tystnad, och självklart prat och skratt tillsammans med nya vänner. Vädret visade sig från sin bästa sida med strålande solsken och ca 20-25 grader varmt. Härligt!

Ledorden för kursen var respekt. Respekt mot sig själv och mot alla andra. Att vara vänlig, passa tider och att lyssna på vad kroppen säger. Är man trött kan det vara skönt att vila. Om man känner behov av egen tid, att då välja att inte delta i aktiviteterna som finns på schemat. Valfrihet med andra ord. Att göra det man själv vill utan att känna att man måste vara andra till lags. Här och nu. Min alldeles egna stund.

Vi har varje dag upplevt något nytt i den vackra och förändliga naturen. Tystnaden som finns här i de värmländska skogarna och känslan av rymd och frihet – en otroligt rogivande känsla. Den rena luften har skänkt nytt syre till våra lungor, naturen lugn till sinnet och kroppen. Vi har njutit av solen, sjöar, porlande bäckar, vattenfall, skogen och blommorna. Allt med himlen som tak.

Vi har vandrat till Ransbysätern med hästar, kossor, getter och ätit god kolbulle som vi själva gjorde över öppen eld. Här möttes vi av Sara och Per från Radio Värmland som direktsände programmet Sommarluffen. Helena och kursdeltagaren Karin blev intervjuade och fick svara på frågor om Yoga & Vandringskursen (ca 2 tim, 4 min in i programmet). Även tidningen Värmlands folkblad kom och gjorde ett reportage, så det var mycket uppmärksamhet i media under kursensmiley. Kursdeltagarna skämtade att de förväntade att TV också skulle komma!

Vi kommer att minnas känslan när vandringskängorna mjukt går på stigen över rötter och stenar, på spångar och myrmark. Uppe på toppar eller i djupa skogen. Trädens grenar som skänker skugga mot solens värme. Djurlivet med fågelsång, harar, fjärilar, grodor, tjäder, orm och lite mygg och knott…älgarna lyste dock med sin frånvaro denna gång.

Vandringarna har varierat mellan 1,5 – 5 timmar, och man har haft möjlighet att välja längd efter dagsform. Även vid yogaklasserna har man fått alternativ så att alla har kunnat vara med.

Vandringen tillsammans med yoga gav fokus, lugn, stabilitet, energi, kraft och mjukhet till kroppen. Tack vare yogan fick vi ingen träningsvärk efter vandringarna. Yogans fokus låg som alltid på andning. Vi provade olika andningstekniker, chanting (ljud), meditation och självklart med att böja, sträcka, vrida och vända på kroppen i alla riktningar. Underbart med andra ord!

Fantastisk roligt att Yoga & Vandringskursen är så populär att den lockade deltagare från södra och mellersta Sverige samt även från grannlandet Finland. Extra roligt att det var flera återkommande kursdeltagare från våra tidigare kurser med yoga & vandring och yoga & skidåkning. SÅ KUL!!!

Att ha förmånen att bo uppe på toppen vid Långbergets Sporthotell och njuta av solens ljus är magiskt. Det känns som om solen aldrig går ner. Den lyser när man vaknar tidigt på morgonen och vid midnatt kan man fortfarande njuta av solens olika färger och dess underbara ljus. Och det bästa av allt är att det även blir en kurs till med Yoga & Vandring 7-11 augusti!

Ett stort tack till alla som var med och gjorde dessa dagar så fantastiskt härliga!
Hoppas vi ses snart igen!

Stora kramar
Helena, Udo, Morgan, Malin & Pia och alla andra på Långbergets Sporthotell
www.yogaakademien.se