På vägen hit undrade vi om det verkligen skulle finnas någon snö på Långberget, med tanke på att termometern visade 15 grader varmt och solen sken från en klarblå himmel. Ju närmare vi kom Sysslebäck och Långberget desto mer snö var det som kantade slänterna längs vägen. Men väl uppe på berget möttes vi av några decimeter snö. Skidspåren är öppna, men det har smält undan mycket sedan vi var här senast i februari.

Yoga & Skidåkningshelgen är fullbokad och den har lockat deltagare från hela Sverige och även från England! Alla har olika erfarenhet av yoga och från skidåkning. En härlig blandning!

Efter fredagsmorgonens yogaklass kunde de som ville få en vallaektion innan teknikträningen för längdskidåkning. Det är en utmaning för både nybörjare och vana skidåkare att åka utan stavar. Men ack så lärorikt.

Instruktörerna Jonas och Bengt-Åke fick varma applåder efter lektionen, och av kommentarerna att döma tror jag att många fick aha-upplevelser och att skidåkningen markant hade förbättrats.

Jag passade på att heja fram min guddotter Mina som åkte lilla Vasaloppet. Underbart att se ett stort gäng dagisbarn åka skidor, trilla, dricka blåbärssaft, äta russin och bli sprudlande glada över medaljen som Pippi Långstrump delade ut vid målet.

På eftermiddagen var vi många som hittade en plats att bara sitta och njuta i solskenet. Vilken härlig dag!

Underbart att det är 2 dagar kvar med yoga & skidåkning. Enligt väderprognosen väntar mer solsken och vårväder. Det är tur att det blir kallare på nätterna så att inte snön smälter bort…

Hörs snart igen!

Helena & co

www.yogaakademien.se