Vilken kanonvecka det har varit! Förra helgen hade vi yogakurs på Selma Spa, sedan nya kursstarter i Kil och nu är jag tillbaka igen på Långbergets Sporthotell högt upp bland bergen mitt i den nordvärmländska naturen. Det slår det lock för öronen på vägen upp till hotellet som ligger på 630 meters höjd över havet. Det känns nästan som om man åker rakt in i den värmländska vildmarken innan man når hotellet på toppen – där det öppnar upp och man får en fantastisk utsikt.

På schemat den här helgen står säsongens andra helgkurs med Yoga & Skidåkning. Det är en mindre grupp som har samlats den här gången, men det ger mer tid med varje kursdeltagare. Och det var många frågor vid kvällens yogapass – kul! Idag har vi även hunnit med teknikträning för längdskidåkning och fri åkning.

Snön är grövre och det är mycket varmare än vid förra kurstillfället i februari, så det är klister som gäller för att få bra fäste. Det är sista helgen för vintersäsongen som Långberget har öppet och det är lugnare både på hotellet och i spåren. Den underbara vårsolen lockar till härliga fikapauser under skidturen, vilket vi inte hade en tanke på när det var en massa minusgrader. Tänk att det kan vara en så stor skillnad på bara en månad! Snabbt har det gått från iskall vinter med tjockt snötäcke till takdropp och värmande sol! Men ännu finns det gott om snö här på Långberget!

Självklart kan jag inte åka hit utan att stanna till hos Marie på Naturpralinen i Sysslebäck. Hennes fantastiskt goda och prisbelönta chokladpraliner går inte att motstå. Bara naturliga ingredienser och bären i fyllningen plockar hon själv i skogen! Vad sägs om älgpralinen med mörk choklad med hallon eller favoriten lakritskola – MUMS! Väl värt ett besök om ni passerar förbi!

Tidigare idag hade vi en fantastisk och oändlig utsikt men ikväll har dimman lags sig som ett tätslutande lock här uppe på toppen. Vi får hoppas att det klarnar upp tills imorgon!

/Helena