…vid Femtån och Femtåfallet. Längs hela vandringen kan man höra med vilken kraft vattnet forsar längs ravinen (kanjon) som vi följer.

Vid Femtan låg förr ett av Värmlands nordligaste järnbruk, som tillsammans med kvarnar och sågverk bildade ett litet industriområde. Och man kan fortfarande se sågklingan vid ett av sågverken.

Det är en underbar och samtidigt krävande vandring längs naturstigen som hela tiden överraskar med nya vyer och utmaningar.

Och pauserna var mycket välkomna – det gick åt mycket vätska idag!

Några fann det lite läskigt att gå över hängbron som svajar rejält när man går flera samtidigt.

Efter vandringen var det många som badade (kallt säger badkrukan som endast doppade i tån!) i Klarälven vid Munkebolsängen. Medan andra började tillaga lunchen över öppen eld, som bestod av Motti och fläsk – nävgröt som är gjort på skrädmjöl. Mycket gott! Självklart fanns ett vegetariskt alternativsmiley.

Efter maten kom Karin och berättade om Munkebol förr och nu. En underhållande och rolig stund för trötta kursdeltagare och ledare.

När vi väl var tillbaka på skolan började vi som vanligt yogaklassen ute på gräset trots att mörka moln tornade upp, men sen fick vi ge vika för regnet och flytta in i gymnasiksalen. Det var ändå härligt att höra hur regnet smattrade mot taket. Regnet som svalkar, sköljer rent och doftar så friskt!

Även ikväll eldades det i bastun och doppades i Klarälven. På önskelistan står också att få bada i badtunnan – och vi hoppas kunna fixa det senare i veckan. Än så länge får vi hålla tillgodo med snabba dopp i den ännu kalla Klarälven.

Imorgon hoppas vi på uppehåll under vandringen till Ransbysätern. Också skönt om det inte blir lika varmt som idag…konstigt att man aldrig är nöjd!?

/Helena