Efter en tidig start med yoga med efterföljande goda frukost, åkte vi till Granberget och startade den 14 km långa vandringen tillbaka till Långbergets Sporthotell. Vandringsleden för oss genom ett ständigt föränderligt landskap där vi går på naturstiget och kliver över rötter, stenar, spångar och många vattendrag. Vi passerar flera gamla sätrar och några övergivna hus som naturen börjat ta tillbaka. Färgerna är fantastiska och regnet som till en början mjukt sköljde över oss, lämnar en syrerik och klar luft som vi villigt andas in. När det mjuka regnet passerar är vädret perfekt för vandring; inte för varmt, inte för kallt, utan lagom med uppehåll och en sol som försöker att tränga igenom molnen.

I mitten av vandringen börjar den tysta delen där var och går i sin takt och får egen tid för intryck och reflektion. Dessa kilometrar är mycket uppskattade av deltagarna som njuter av lugnet, tystnaden och den underbara naturen.

När vi efter 4 timmars härlig vandring når rastplatsen vid den forsande Tåsan, kan man välja att åka bil tillbaka till hotellet, eller att fortsätta vandra ytterligare 4 kilometer. De som fortsatte vandringen hann precis tillbaka till Långbergets Sporthotell, efter 5 timmars vandring, innan regnet fullkomligt vräkte ner.

Efter nästa härliga yogatimme lockade bastun innan vi samlades framför elden i Tentipi-tältet, där den underbart goda middagen serverades.

Vi hade hela tälten för oss själva och det var många skratt som ljöd över bergen. Tacka alla för en underbar dag!

Nu ser vi fram emot en ny dag med mer yoga och vandring!

www.yogaakademien.se