Hej och god fortsättning! Hoppas att ni haft en härlig jul! Vi är nu i Kerala i sydvästra Indien vid Varkala klippa, som dramatiskt skär ner mot stranden och havet. Akhil Beach Resort ligger bakom restaurangerna längs klippkanten och anses vara det allra bästa stället. Och jag kan bara instämma. Här finns ayurvedisk klinik, pool, området är grönt och lummigt, boendet är bra, maten är god och personalen är fantastisk. Det är alltid lika roligt att komma tillbaka hit – överallt möts vi av idel leende ansikten och massor med kramar. Och självklart en massa frågor om allt som hänt sen sist ;).

Här gör vi yoga utomhus, på taket i höjd med palmkronorna. Det är en underbar känsla där värmen och havsluften gör kroppen är om möjligt ännu mjukare och starkare. Svetten lackar under solhälsningen samtidigt som solen stiger allt högre på himlen.

För att få behandlingar på den ayurvediska kliniken måste man först träffa den ayurvediska läkaren för en konsultation. Härligt att möta en sådan otroligt sympatiskt, noggrann och kunnig doktor! Efter 45 minuter med en grundlig genomgång med massor av frågor har vi nu kunnat boka in våra behandlingar. För mig väntar oljemassage imorgon ;).

Eftermiddagen tillbringade vi nere på stranden, och det var ljuvligt att få sola (under parasoll), simma i och hoppa i vågorna.

Fast jag har stor respekt för vågorna, som med stor kraft slår in mot stranden, och de starka strömmarna. Skönt att det finns badvakter som ilsket blåser i sina visselpipor när någon kommit för långt ut eller för nära klipporna i ena änden av stranden. Vi blev kvar nere på stranden ända till den vackra solnedgången, och det känns skönt att veta att det är många fler solnedgångar att vänta!

Ställer klockan tidigt för att inte missa morgonpromenaden ner till Black Beach och fiskarna som för hand drar in näten.

Ha det så gott!

Helena & Co