Strålande solsken, gnistrande snö och fantastiskt preparerade spår gjorde skidåkningen vid Långbergets sporthotell till en njutning. Men innan dess hade vi en yogaklass som väckte kropp och sinne och förberedde inför dagens aktiviteter.

De som var intresserade kunde få en vallningslektion innan grupplektionen med teknikträning. Med underbar inlevelse och stor skicklighet gav skidläraren Jonas både den erfarna skidåkaren och nybörjaren värdefulla tips. Med allt från rena teknikförbättringar till att man kanske har fel utrustning.

Allt för att förbättra skidåkningen och jag tror att de flesta fick en aha-upplevelse! Det var i varje fall med glada leenden och om än något trötta elever som tackade Jonas för lektionen. Det är jobbigt att nöta teknik utan stavar! Och efter en fika i café Ripan bar det av för att på egen hand finslipa det man lärts sig.

Men för en av deltagarna var oturen framme. Nästan stillastående tappade hon balansen och det knäckte till i armbågen när hon tog emot kroppstyngden med en utsträckt arm. Jag körde henne till vårdcentralen i Likenäs och efter läkarbesök blev det en remiss till sjukhuset i Torsby. Och hon kom tillbaka med armen i gips efter att armbågsleden dragits rätt. Så nu blir det några lugna dagar och fokus på små rörelser och andning under yogalektionerna. För alla kan vara med! Som en av deltagarna sa: det är verkligen inte falsk marknadsföring utan du anpassar så att alla kan vara med!

Hörs snart igen!

Helena & co

www.yogaakademien.se