Välkommen till en härlig helg med Ayurvedaföreläsningar & yogaklasser på Selma Spa+ i Sunne. AyurvedaHär får du en introduktion till ayurveda och får bl a reda på din individuella ayurvediska kroppstyp (vata, pitta, kapha), samt uppleva yogans bredd med rörelser, andning och meditation samt ta del av yogans filosofi.

Ayurveda
Ayurveda betyder “vetenskapen om livet” och är ett godkänt medicinskt system som praktiseras jämsides med västerländsk medicin på sjukhus i Indien. Med ayurveda kan du ta hand om din egen hälsa och förebygga sjukdomar med bra kost och livsstil. Kursen ger dig en introduktion till ayurveda och du kommer också att få reda på din individuella ayurvediska kroppstyp (vata, pitta, kapha). Utifrån detta får du kost- och livsstilsråd för bättre hälsa och välmående.

Ayurvedisk läkare
Kristofer Edlund studerade mellan 5,5 år till ayurvedisk läkare vid Sampurnananda Sanskrit University i Varanasi i Indien, och är en av få västerlänningar som genomgått denna utbildning. Utbildningen är byggd efter samma mönster som den skolmedicinska läkarutbildningen, men man lär sig också ayurvediska diagnoser, mediciner och behandlingar.

Yoga
Upplev yogans bredd med rörelser, andning och meditation samt ta del av yogans filosofi. Allt med andetaget i fokus. Andetaget som är vår barometer och guide i yogan och ger oss både energi samt leder oss mot närvaro och stillhet. Andetaget anses vara det mest kraftfulla redskapet för att minska stress och stressrelaterade problem – att komma ner i varv, slappna av, få inre ro och stabilitet.

Yogalärare
Helena Karlsson är internationellt certifierad yogalärare och arbetar med yoga på heltid. Förutom helgkurserna på Selma Spa+ arrangerar Helena yogaresor till hennes favoritplatser i Värmland, Italien och Indien.

Läs mer