Solen strålade även idag vid Långbergets Sporthotell och när vi åt frukost i restaurangen såg vi en älg i skogsbrynet nedanför hotellet. Det är som vår egna älgsafari, för när vi startade dagens vandring kikade skogens konung ner på oss uppifrån bergskanten.

Efter en härlig, men brant, vandring längs naturstigen uppför berget, kom vi till platån med den sagolika utsikten över klarälvdalen. Här smakade vår medhavda matsäck gott och det var skönt att vila benen en stund.

Drygt 3 timmar efter starten vid Ransby nådde vi målet Ransbysätern. Här möttes vi av Johan som under sommaren bor på sätern tillsammans med getter, killingar, kor och kalvar. Han hade tänt elden och förberett ingredienserna till vår lunch, som var ljuvligt goda kolbullar som vi själva stekte över öppen eld. Otroligt att man kan erbjuda både vegetarisk och glutenfri mat på en säter mitt ute i skogen!

Johan tog väl hand om oss och berättade om säterlivet och säterns 1000-åriga historia, men avbröts ibland av de busiga killingarna och de vuxna getternas upptåg.

Mätta och belåtna åkte vi ner till Sysslebäck för dusch på campingen inför chokladprovningen på Naturpralinen. Här berättade energiknippet Marie om hur hon startade Naturpralinen, om chokladens historia och om chokladpralinstillverkningen. Sedan fortsatte turen in i fabriken där vi fick se hur tillverkningen går till – det tar tid att göra praliner! Här fick vi både smaka på hennes goda praliner och prova olika sorter av mörk choklad. Lukta, lyssna och smaka – njutning för alla sinnen!

Vid både morgonens och kvällens yogaklasser var vi inomhus eftersom att knotten inte lät oss vara i fred. Varje dag har ett eget tema som återkopplas i både vandring och yoga – allt för en inre och yttre upplevelse i sagolik natur.

www.yogaakademien.se