Lördagen bjöd på ännu en superhärlig dag med yoga och vandring i den vackra värmländska naturen vid Långbergets Sporthotell. Dagen startade sedvanligt med yoga och frukost innan vi åkte till Höljes och påbörjade vandringen till Granbergstoppen 701 möh och dess utkikstorn.

De senaste kvällarna och nätternas kraftfulla regn har gjort markerna mycket våta och det har bitvis förvandlat stigen till en forsande bäck.

Så det var lite tyngre att vandra idag men trots det njöt vi för fullt av den föränderliga skogens lugn, tystnaden, den friska luften, grönskan som skiftar i olika toner och varandras sällskap. Att solen tidvis har strålat över oss har också varit mycket välkommet.

Vid Kvarnsjöns vindskydd smakade vår medhavda lunch underbart. Britt-Marie passade även på att svalka sig med ett dopp i den svarta skogstjärnen, medan vi andra badkrukor glatt hejade på! Sedan följde ca 2 timmars tysta vandring fram till utkikstornet vid Granbergstoppen, under vilken man varken ser eller hör varandra men ändå vet att de är där. Pilgrimsvandring för inre lugn och utveckling!

Från utkikstornet har man en fantastisk utsikt i alla vädersträck och det är väl värt att klättra upp för de branta trappstegen. Efter en stunds vila fortsatte vandringen ner till den väntande bilen som för oss på slingriga skogsvägar tillbaka till Långbergets Sporthotell.

Väl hemma på hotellet väntade kvällens yogaklass som gjorde gott för våra trötta ben och fötter, efter dagens närmare 5 timmars vandring. Alla deltagare har sedan tidigare utövat yoga och därför har vi kunna jobba vidare med längre serier för kroppen, olika tekniker för att förlänga andetaget och sinnet att stillas. Varje dag har också haft sitt eget tema under både yogaklasserna och vandringen.

Efter yogaklassen passade några på att ta en välförtjänt spa-behandling innan middagen.

Att sedan få sätta sig vid dukat bord och äta den supergoda maten, till vidunderlig utsikt från matsalen, och tillsammans med de andra kursdeltagarna och kursledarna prata om allt mellan himmel och jord – gör dagen helt perfekt. Många dråpliga episoder berättas och får oss dubbelvikta av skratt. Skratt som ljuder över hotellet innan vi trötta och belåtna går tillbaka till våra rum för en god natts sömn.

www.yogaakademien.se