Andra dagen av yogahelgen på Selma Spa har fortsatt i njutningens tecken med yogaklasser med olika inriktningar – från det fysiska till det lugna och meditativa. Att yoga kan göras sittande på stol var nytt för många, men också en välkommen del i yogahelgen. En annan nyhet för en stor del av deltagarna, var att man i yoga lyssnar inåt på kroppen och andetaget istället för att ha sinnena riktade utåt mot t ex musik. Det är vi själva som skapar ljud och vibrationer genom vedisk chanting.

– Först saknade jag musiken, men sedan tyckte jag att det var underbart med ljudet när läraren chantade under avslappningen, berättar en av deltagarna.

Vid meditationen fick alla deltagare möjligheten att själva få uppleva de härliga vibrationerna och det fokus som vedisk chanting skapar. Vi använde ljudet för vatten, något som det finns gott om vid Selma Spa+. Men också för att vatten har en lugnande inverkan.

Den fysiska klassen lockade glädjande nog många killar och de var mycket chockade över hur fysiskt jobbig yoga är. Och mäkta imponerade av styrkan, kroppskontrollen och längden på andetaget på de mer vana yogautövarna i gruppen.

– Yoga är jobbigare än styrketräning, erkände en av de mer vältränade killarna, jag är ju svettig!

Förutom fyra olika yogaklasser har vi också hunnit med privatlektioner där vi tagit fram ett skräddarsytt yogaprogram – utformat efter elevens behov och förutsättningar. Efterfrågan på privatlektioner under helgen har varit så stort att vi inte har kunnat ta emot alla!

Vi har också hunnit njuta av spa’s utbud och inte bara arbetat. Helena hade hela poolområdet för sig själv ikväll. Underbart lyxigt!

Nu är det dags för vår skönhetssömn…speciellt eftersom vi i natt ställer fram klockan till sommartid!

Hörs imorgon!

Helena & Lena