Efter en härlig vandring i regnet, som den här dagen hade bestämt sig för att stundtals vräka ner, nådde vi efter drygt 3 timmar målet vid Ransbysätern. Här njöt vi av värmen framför brasan i säterstugan och en hel del kläder hängdes på tork.

Alla var trots regnet glada och mycket nöjda med den i början mycket branta vandringen uppför berget. Väl uppe kan man känna sig riktigt nöjd med sin prestation och i vanliga fall njuta av utsikten över Klarälvdalen.

Idag var vi dock i höjd med molnen, som tungt hängde som ett lock över dalen. Det var nästan så att man kunde ta på molnensmiley.

Guiderna Caroline och David, som för 3:e sommaren bor och jobbar vid den levande Ransbysätern, tog väl hand om oss och berättade om säterlivet och säterns historia. Den brukades redan för 1000 år sedan!

Lunchen bestod av fantastiskt goda kolbullar som vi själva stekte över öppen eld. Otroligt att man kan ordna med både vegetarisk, gluten och laktosfri mat på en säter mitt ute i skogen!

Mätta och belåtna åkte vi ner till Sysslebäck för dusch och ombyte inför chokladprovningen på Naturpralinen. Några kursdeltagare valde att istället bada, basta och bubbla i GA-hallens simhall.

Marie berättade om hur hon startade Naturpralinen. Och det riktigt lyste i ögonen när hon berättade om chokladens historia och om chokladpralinstillverkningen. Sedan fortsatte turen in i fabriken där vi fick se hur tillverkningen går till – ett riktigt pillgöra! Här började chokladprovningen med allt från vit choklad till den finaste mörka chokladen. Lukta, lyssna och smaka – mums!

Vi lärde oss massor och i fortsättningen kommer nog alla att läsa innehållsföreteckningen innan vi köper choklad. Bra choklad innehåller mest kakaomassa och kakaosmör och ska därför komma först i innehållsförteckningen.

Båda yogaklasserna hölls i gymnastiksalen och lugnet har nu infunnit sig när alla deltagare börjar känna sig bekväma med andningsteknikerna, de olika rörelserna och olika fokus. Varje dag har ett eget tema som återkopplas i både vandringen och morgonens och kvällens yogaklasser.