Åh vilka härliga dagar vi fick vid klostret Casa di Accoglienza il Carmine vid Gardasjön. Det har varit underbart att varje dag kunna utöva yoga under bar himmel, och vi har verkligen kunnat använda oss av naturens element för fokus och för att förhöja upplevelsen.

Denna vackra och genuina miljö är stilla och rogivande, och man kan riktigt känna historiens vingslag när man rör sig inom klosterområdet. Här upptäcker man hela tiden nya utrymmen; balkonger, terrasser, innergården, den stora trädgården och inte att förglömma kyrkan – vars klockors klang har förgyllt våra yogaklasser. Här har man kunnat slappna av och bara njuta av lugnet.

Dagarna har lämnats fria för egna aktiviteter där några har utforskat omgivningarna med egen bil, promenader i den lilla staden, med buss till någon närliggande stad eller med båt på Gardasjön. Andra har solat och badat nere på stranden, som ligger på 5 minuters promenad från klostret, eller också har man stannat kvar på klostret för egen tid i t ex skuggan under träden i olivlunden.

Det är alltid lika roligt att se utvecklingen under kursens gång, allteftersom lugnet sänker sig över deltagarna. Alla måsten bara rinner av och man bara är – här och nu – och inte bara under yogaklasserna utan även övrig tid!

– Vid Casa di Accoglienza il Carmine får man alla behov tillfredsställda. Det är verkligen rätt plats att göra yoga på – här blir allt enkelt, säger en av deltagarna.

Under veckan har nya vänskapsband knutits och det har blivit många tänkvärda och intressanta diskussioner…om allt mellan himmel och jord.

Vi har rest hit med flyg, tåg och några har även bilat ner från Sverige. För oss som flög hem från Milano blev det förseningar som resulterade i en ofrivillig övernattning i Zürich. De som åkte tåg drabbades av tågstrejk och fick åka buss större delen av resan. Men vi kom alla tryggt hem igen! Fyllda av energi inför höstens utmaningar!

Tack alla för en fantastisk vecka!

Arrivederci!
Helena

www.yogaakademien.se