Massor av gnistrande och knarrande snö, strålande sol, frisk klar luft och fantastisk skidåkning i underbart preparerade skidspår – och gott om utrymme i spåren. Helt sagolikt har vi det här på Långberget!

Idag är första heldagen på kursen Yoga & Skidåkning, som startade igår med en introduktion och yogapass. På schemat har varit morgonyoga, teknikträning för längdskidåkning och fri åkning innan kvällens avslutande yogapass. Och det är verkligen en fantastisk kombination – en inre och yttre upplevelse för både kropp och själ.

Jag gav mig ut i spåret ensam och det var först på slutet av rundan, när jag närmade mig hotellet igen, som jag mötte andra människor. Vilken härlig känsla att få egen tid att njuta av tystnaden, den underbara naturen med oändlig utsikt och solens värmande strålar, trots att det var -11. Egen tid i naturen är något som vi inte är bortskämda med – men det är något som norra Värmland erbjuder!

Dagens teknikträning var otroligt givande, för både den vana Vasaloppsåkaren, den medelvana och nybörjaren. Det var lärorikt, och jobbigt, att åka skidor utan stavar för att få in den rätta tekniken, som sedan följdes av backträning – både uppför och nerför!

Det var rödblommiga och leende deltagare som tackade de duktiga instruktörerna Nisse och Lena. Nisse Moss håller även i de uppskattade Vasaloppslägren som Långbergets Sporthotell anordnar – så vi fick proffsen direkt ;). Nisse kommer även ge oss en vallningskurs imorgon.

Yoga & Skidåkninghelgen är fullsatt med deltagare från hela Sverige, och det var många fler som var intresserade – så det verkar vara ett vinnande koncept. Idag fick jag veta att kursen har uppmärksammats i tidningen Må Bra – kul! Nu ska vi se om det är möjligt ordna en till kurs innan säsongen är slut.

De här två dagarna har redan gett massor av energi och kraft! Undrar hur vi det blir med två dagar till…

Hörs snart igen!

Helena & Co