Nu när deltagarna blivit mer bekväma i rörelser, andning och fokus inleddes dagen med en mer fysiskt utmanande yogaklass på gräset. Där luften är frisk, vinden fläktar och himlen är vårt tak – vilket ger en mycket fri och härlig känsla!

Efter den goda frukosten stod yogafilosofi och frågestund på schemat. Det blev en mycket intressant diskussion om vad yoga är enligt Patanjalis Yoga Sutra och i tradition av Krishnamacharya. Vi berörde bl a yogans åtta delar (astanga) enligt Patanjali: yama, niyama, asana, pranayama, pratyahara, dharana, dhyanam, samadhi.

Detta var helt nytt för många som endast trodde att yoga bestod av rörelser, andning och lite meditation. Det är tänkvärt att man redan för flera tusen år sedan insåg att man måste respektera och vårda allt och alla runt omkring oss – och självklart oss själva!

Vid kursens sista yogaklass jobbade vi med chanting (ljud). Tonerna från chantingen flödade omväxlande kraftfullt och mjukt runt om kring oss på gräsmattan.

Dagens fokus var solen vilket ytterligare förstärktes av att solens strålar sken över oss – och gav solsken på både utsidan och insidan av våra kroppar. En härlig känsla när hjärtat fylls upp av ett magiskt ljus, som sedan sprids vidare ut i hela kroppen.

Det var svårt att njuta av den stora lunchbuffén då man visste att det sedan var dags att säga hej då för den här gången.

Vi på Klarälvdalens folkhögskola har njutit den här veckan av den värme och positiva energi som vi fått från er alla kursdeltagare. Tack för att ni har gett oss en sådan fantastiskt härlig vecka!

Må så gott tills vi ses igen!

stora kramar till er alla från
Helena, Malin & Pia-Lena