Temadagen ”Ljud, mantra & chanting – värdefulla redskap i yoga” på Yogaskolan med Meneka Desikachar och Radha Sundharajan från vår huvudskola KYM i Indien, gav mycket energi och inspiration.

Det är en stor gåva att under en heldag få fokusera på ljud, mantra och chanting med dessa två experter inom Vedisk chanting. En dag där teori och praktik har varvats med Menakas och Radhas egna erfarenheter. Om hur man med ljud och mantra får inre lugn och klarhet. Om chantingens terapeutiska egenskaper med exempel från arbetet på KYM.

– Med ljud och chanting sker en positiv förändring – det skapar fokus och sinnet stillas, andetaget förlängs och ljudets vibrationer lösgör spänningar i kroppen. Ett sätt att läka kroppen, berättar Meneka Desikachar.

Det är Meneka och Radhas andra besök på Yogaskolan i Karlstad och de är imponerade av det stora intresset för ljud och chanting. Kursdeltagarna vittnar också om dagens upplevelser:

– Det är alltid fantastiskt att träffa dessa två kvinnor som så generöst delar med sig av sina kunskaper, säger Li Bäckström, som har rest från Göteborg för att få vara med under dessa kursdagar.

– Det har varit en härlig dag som gett mycket energi, inflikar Karin Franzén med ett strålande leende.

Ja, dessa dagar har verkligen gett inspiration och mycket energi. Vi får hoppas att Menaka och Radha snart kommer tillbaka igen! Men vi kan redan nu se fram emot att Menakas son Kausthub Desikachar kommer till Stockholm 15-19 juni 2011 med kursen ”Layers of ourselves – exploring the multiple dimensions of our unique human being”.

Det är tack vare Hanna Staaff som vi till får så många världsledande yogalärare. Tack Hanna!!!