SPANIEN: Yoga vid vackra Costa Bravakusten

Vi hoppas återvända 2022!

För 5:e året återvänder vi till den vackra och dramatiska Costa Bravakusten i nordöstra Spanien och det fyrstjärniga hotellet Eden Roc i Sant Feliu de Guixols norr om Barcelona. Hotellet är byggt högst uppe på en klippa och alla rum har egen balkong med havsutsikt. På Facebook och Instagram kan du se mer från våra tidigare kurser i Spanien.

Vacker miljö för spännande utflykter eller vila…

Dagarna är fria för att vara vid havet/poolen och bara vara, spabehandlingar, utforska staden, fika, dricka och äta gott…

 

 

 

Yoga morgon & kväll

En kurs för dig som vill uppleva den klassiska yogans alla delar med rörelser, andning, fokus och meditation samt vid föreläsningen få ta del av yogans filosofi. Allt för att lära känna dig själv och för att kunna påverka hur du mår i vardagen. Stort fokus kommer att vara på andning. Andetaget som är vår barometer och guide. Ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna. Andetaget anses vara det mest kraftfulla redskapet för att minska stress och stressrelaterade problem – att komma ner i varv, slappna av, få inre ro och stabilitet. Det är två yogaklasser per dag, morgon och kväll, och de hålls i trädgården eller på terrassen. Vid dåligt väder är vi inomhus. Kursen vänder sig till både vana och nya yogautövare.

 

 

 

Klassisk yoga

Vi undervisar klassisk indisk yoga i tradition av T Krishnamacharya där alla praktiska aspekter av yoga finns med; fysiska övningar, andningsövningar, meditation samt yogans filosofi. Här är det ditt andetag som styr rörelserna och ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna och sinnet stillas. I all undervisning, såväl i grupp som vid privatlektioner, anpassas yogan så långt det går efter den enskilda individens behov.

Yogalärare

Yogakursen hålls av yogaläraren Helena Karlsson som äger och driver Yogaakademien. Helena är en mycket uppskattad yogalärare och har undervisat yoga under många år. Förutom yogakursen i Spanien arrangerar Helena yogaresor och helgkurser till sina favoritplatser i Sverige, Indien och Italien.

Spabehandlingar

Vid hotellets spa kan du få både spabehandlingar och ayurvediska behandlingar. Bör bokas snarast då det snabbt blir fullbokat.

 

 

 

Resa

Du bokar själv din resa till Sant Feliu de Guixols. Närmaste flygplatsen är Girona eller Barcelona, och det finns flera lågprisflygbolag som flyger hit. Du kan söka biljett via t ex sajterna Momondo eller allaflygbiljetter.se.

Resan ingår inte i kursavgiften. Boka inte flygbiljett förrän du fått bekräftelse på din anmälan från oss.Du kan beställa transfer från hotellet. Det går också flygbuss från Barcelona.

Att resa själv & resesällskap

Det är inga problem att resa själv – det är snarare en möjlighet! På denna resa får träffa nya människor och får även tid att få lära känna dig själv. Yoga handlar om självkännedom. Att bli medveten om vad just jag behöver för att må bra. Här finns det utrymme för egen tid och samvaro. Gruppen är liten och i en sluten Facebookgrupp kan du hitta pratat ihop dig med de andra kursdeltagarna om samåkning m m.

Boende och måltider

Vi har reserverat rum på det det fyrstjärniga hotellet Eden Roc i Sant Feliu de Guixols. Här finns möjlighet till boende i enkel- eller dubbelrum och alla rum har balkong med havsutsikt. Personalen pratar god engelska och den goda maten (buffé) kan lätt anpassas för den med behov av specialkost.