facebook logo

Resereportage i SvD Resor & Mat

Svenska Dagbladet Resor & Mat följde med på Yogaakademiens sommarkurs med Yoga, vandring & paddling vid Långbergets Sporthotell. Här kan du läsa resereportaget Läs artikel 


Några röster från vår tidigare yoga, vandring & paddlingskurs

"Tack Helena, Udo, Mats o alla ni andra som var med 8-12 juli. Helt underbart, overkligt o fantastiskt. Längtade tillbaka redan i Sysslebäck. Tänker definitivt övertala min äkta hälft att komma tillbaka nästa sommar! Tack Helena - du är bara bäst!!" /Agneta L

Yoga, vandring & paddling

Yogaresor

Yoga, vandring & paddling
Långbergets Sporthotell 

Datum för sommaren 2020 kommer


boka direkt till:

Långbergets Sporthotell på 0564-260 50 eller via e-mail: bokning@langberget.se  


sommarkurs: YOga, Vandring & paddling

Välkommen till på sommarkurs med yoga, vandring och paddling - i norra Värmlands fantastiska natur. Kursen hålls på Långbergets Sporthotell där vandringslederna och sjösystemen finns i nära anslutning till hotellet. Långbergets enskilda läge, 630 möh, omges av oändlig natur, där det är möjligt att stöta på spår efter björn, varg och lo eller se en älg som står och betar.

I centrum den här veckan står kroppen och själens välbefinnande. Med hjälp av yoga, vandring och paddling finner vi balans mellan kropp och själ. Det blir en inre och yttre upplevelse i fantastisk natur och tillsammans med yoga. Se bilder och läs mer om våra tidigare sommarkurser på Yogaakademiens Facebook och  Blogg (bloggen har äldre inlägg, medan du finner nyare inlägg på Facebook eller Instagram).

Yoga morgon & kväll

Upplev den klassiska yogans alla delar med rörelser, andning, fokus och meditation samt ta del av yogans filosofi. Stort fokus kommer att vara på andning. Andetaget som är vår barometer och guide. Ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna. Andetaget anses vara det mest kraftfulla redskapet för att minska stress och stressrelaterade problem - att komma ner i varv, slappna av, få inre ro och stabilitet. Vi utövar yoga morgon och kväll och om vädret tillåter är vi utomhus. Kursen passar både vana och nya yogautövare. 

Vandring

Under veckan blir det vandring efter pilgrimsleden där vi bestiger berg med milsvida utsikter och besöker levande sätrar med djur och säterliv. Vår naturguide lär oss mer om den värmländska naturen. Delar av vandringarna sker i tystnad där du får utrymme att reflektera över dagens fokus. Vi vandrar mellan 3-5 timmar på naturstigar i kuperad terräng, så det  är bra om du har vandrat lite innan. Vid de längre vandringarna kan du, utifrån dagsform, välja mellan en kortare eller den längre vandringen. All vandring sker med naturguide.

PADDLING

Det är två tillfällen med paddling; en stämningsfull kvällstur i kanot på bäversafari, och en dagstur med paddling vid sjöarna som finns i närhet av hotellet. Delar av paddlingen sker i tystnad där du får utrymme att reflektera över dagens fokus. All paddling sker med naturguide.

UTFLYKTER 

Utflyktsmål är Ransbysätern och vattenfallet Digerfallet och chokladfabriken Naturpralinen. 

massage, bastu & pool

Långbergets Sporthotell erbjuder massage för trötta kroppar (förbokas innan ankomst). Det kan också vara skönt att bada i poolen eller bara vila vid poolkanten. I källaren finns bastu.  

Yogalärare

Helena Karlsson är internationellt certifierad yogalärare och har undervisat yoga under många år. Hon är en mycket uppskattad yogalärare och arrangerar yogakurser i Sverige, Italien, Indien och Spanien. Helena har en lång och bred erfarenhet inom träning och friskvårdsbranschen, både som instruktör och aktiv, på bl a Selma Spa i Sunne.

Program (med reservation för ändringar)

Onsdag
15.00 Introduktion & Yoga
17.30 Middag
18.30 Bäversafari ca 4 tim  

Torsdag
07.00 Yoga
08.00 Frukost
09.15 Vandring ca 3-4 tim, lunch Ransbysätern
15.00 stopp vid Naturpralinen (italiensk glass & chokladpraliner)
18.00 Yoga 
19.30 Middag

Fredag
07.00 Yoga
08.00 Frukost
09.15 Vandring ca 4-5 tim, lunch utomhus
18.00 Yoga
19.30 Middag

Lördag
07.00 Yoga
08.00 Frukost
09.15 Paddling ca 5 tim, lunch utomhus
18.00 Yoga
19.30 Middag

Söndag
07.00 Yoga
08.00 Frukost
09.15 Vandring ca 2 tim
12.00 Lunch & avslutning

Kostnad: pris kommerr
I paketet ingår: 

- Boende i dubbelrum på hotellet onsdag-söndag (enkelrum mot tillägg)
- Frukost, lunch, 1 rätters middag (ej dryck middag)
- 8 yogaklasser
- vandring med guide
- paddling med guide

- transporter och utflykter 

Anmälan

Anmälan görs till Långbergets Sporthotell på 0564-260 50 eller via bokning@langberget.se 

Resa hit

Du tar dig själv till Långbergets Sporthotell i Sysslebäck. Du kan åka tåg eller buss till Karlstad och därifrån vidare med buss till Sysslebäck. Vi ordnar så att du blir hämtad i Sysslebäck mot en kostnad (bokas i samband med anmälan till kursen). Om du har lång resväg så finns det möjlighet att komma en dag tidigare och stanna en dag längre på hotellet, eller passa på att stanna en natt i Karlstad och gå t ex på Lars Lerin Museum eller boka in Västanå Teater i Berättarladan i Rottneros. Låt resan bli en del av upplevelsen!

Resesällskap

Via en sluten Facebookgrupp kan ni kursdeltagare lära känna varandra och prata ihop er om samåkning m m. 

utrustning

Ta med egen yogamatta och filt till avslappningen. Några mattor kommer att finnas till försäljning.

Mer information

Frågor om yoga, vandring & paddling kan göras via info [at] yogaakademien.se eller 0730-42 11 12.
Frågor om boende och transporter görs till Långbergets Sporthotell på 0564-260 50 eller via bokning@langberget.se 
 

Med reservation för ändringar.