facebook logo

Resereportage i SvD Resor & Mat

Svenska Dagbladet Resor & Mat följde med på Yogaakademiens sommarkurs med Yoga, vandring & paddling vid Långbergets Sporthotell. Här kan du läsa resereportaget Läs artikel 


Några röster från vår tidigare yoga, vandring & paddlingskurs

"Tack Helena, Udo, Mats o alla ni andra som var med 8-12 juli. Helt underbart, overkligt o fantastiskt. Längtade tillbaka redan i Sysslebäck. Tänker definitivt övertala min äkta hälft att komma tillbaka nästa sommar! Tack Helena - du är bara bäst!!" /Agneta L

Yoga, vandring & paddling

Yogaresor

Yoga, vandring & paddling
Långbergets Sporthotell 

datum för sommaren 2018 kommer


boka direkt till:

Långbergets Sporthotell på 0564-260 50 eller via e-mail: bokning@langberget.se  


sommarkurs: YOga, Vandring & paddling

Välkommen till på sommarkurs med yoga, vandring och paddling - i norra Värmlands fantastiska natur. Kursen hålls på Långbergets Sporthotell där vandringslederna och sjösystemen finns i nära anslutning till hotellet. Långbergets enskilda läge, 630 möh, omges av oändlig natur, där det är möjligt att stöta på spår efter björn, varg och lo eller se en älg som står och betar.

I centrum den här veckan står kroppen och själens välbefinnande. Med hjälp av yoga, vandring och paddling finner vi balans mellan kropp och själ. Det blir en inre och yttre upplevelse i fantastisk natur och tillsammans med yoga. Se bilder och läs mer om våra tidigare sommarkurser på Yogaakademiens Blogg och Facebook.

Yoga morgon & kväll

Upplev den klassiska yogans alla delar med rörelser, andning, fokus och meditation samt ta del av yogans filosofi. Stort fokus kommer att vara på andning. Andetaget som är vår barometer och guide. Ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna. Andetaget anses vara det mest kraftfulla redskapet för att minska stress och stressrelaterade problem - att komma ner i varv, slappna av, få inre ro och stabilitet. Vi utövar yoga morgon och kväll och om vädret tillåter är vi utomhus. Kursen passar både vana och nya yogautövare. 

Vandring

Under veckan blir det vandring efter pilgrimsleden där vi  bestiger berg med milsvida utsikter och besöker levande sätrar med djur och  säterliv. Vi vandrar mellan 3-5 timmar på naturstigar i kuperad terräng, så det  är bra om du har vandrat lite innan.

PADDLING

Det är två tillfällen med paddling; en stämningsfull kvällstur i kanot på bäversafari, och en dagstur med paddling vid sjöarna som finns i närhet av hotellet.

massage, bastu & pool

Långbergets Sporthotell erbjuder massage för trötta kroppar (förbokas innan ankomst). Det kan också vara skönt att bada i poolen eller bara vila vid poolkanten. I källaren finns bastu.  

Yogalärare

Helena Karlsson är internationellt certifierad yogalärare och har undervisat yoga under många år. Hon är en mycket uppskattad yogalärare och arrangerar yogakurser i Sverige, Italien, Indien och Spanien. Helena har en lång och bred erfarenhet inom träning och friskvårdsbranschen, både som instruktör och aktiv, på bl a Selma Spa i Sunne.

Program (med reservation för ändringar)

Måndag
17.00 Introduktion & Yoga
19.30 Middag 

Tisdag
07.00 Yoga
08.00 Frukost
09.15 Vandring ca 3-4 tim, lunch Ransbysätern
16.00 Yoga
17.30 Middag
18.30 Bäversafari ca 4 tim 

Onsdag
07.00 Yoga
08.00 Frukost
09.15 Vandring ca 4-5 tim, lunch utomhus vid vattenfallet Digerfallet
18.00 Yoga
19.30 Middag

Torsdag
07.00 Yoga
08.00 Frukost
09.15 Paddling ca 4-5 tim, lunch utomhus
18.00 Yoga
19.30 Middag

Fredag
07.00 Yoga
08.00 Frukost
09.15 Vandring ca 2 tim
12.00 Lunch & avslutning

Kostnad: pris kommer
I paketet ingår:

- Boende i dubbelrum på hotellet måndag-torsdag (enkelrum mot tillägg)
- Frukost, lunch, 1 rätters middag (ej dryck middag)
- 8 yogaklasser
- vandring med guide
- paddling med guide

- transporter och utflykter 

Anmälan

Anmälan görs till Långbergets Sporthotell på 0564-260 50 eller via bokning@langberget.se 

Resa hit

Du tar dig själv till Långbergets Sporthotell i Sysslebäck. Du kan åka tåg eller buss till Karlstad och därifrån vidare med buss till Sysslebäck. Vi ordnar så att du blir hämtad i Sysslebäck mot en kostnad (bokas i samband med anmälan till kursen). Om du har lång resväg så finns det möjlighet att komma en dag tidigare och stanna en dag längre på hotellet från 525 kr/person/natt. 

Resesällskap

Via en sluten Facebookgrupp kan ni kursdeltagare lära känna varandra och prata ihop er om samåkning m m. 

utrustning

Ta med egen yogamatta och filt till avslappningen. Några mattor kommer att finnas till försäljning.

Mer information

Frågor om yoga, vandring & paddling kan göras via formuläret eller 0730-42 11 12.
Frågor om boende och transporter görs till Långbergets Sporthotell på 0564-260 50 eller via bokning@langberget.se 
 

Med reservation för ändringar.