facebook logo

Några röster från våra tidigare Yoga & Ayurvedahelger:

”Nu har vi äntligen summerat helgen i Sunne. Det var en fantastisk upplevelse. Vi har varit fyllda av tankar och inspiration av yogan men framförallt föreläsningarna av Kristofer. Man blev trollbunden! Det planterades verkligen några frön och vi har också lärt oss en del om varandra trots 40 år tillsammans. Vi kommer försöka lära oss mer om Ayuerveda. En förståelse och förklaring till varför vi är olika men också en tröst att vi kompletterar och hjälper varandra med våra olikheter. Miljön vid Selma Spa var fantastisk. Tack igen, ni var fantastiska alla tre!”
/Ingela & Toomas


"Tack för en underbar helg fylld av energi till kropp och sinne! Jag går som på moln :)  Återkommer gärna på fler kurser hos er!"/ Marie Louise


”Det var en bra kombination mellan föreläsning och yoga. Duktiga och trevliga ledare. Underbar miljö, mat och servicepersonal. Kursen var energigivande, avslappnande och gav nyfikenhet att lära mer! Ni är verkligen inspirerande kursledare, sträck på er!” Kram Marie


”Jag tycker helheten är toppen – att få en paus i vardagen på ett underbart ställe, med god mat, att få yoga intensivt under tre dagar, få veta mer om ayurveda, få umgås bara med min väninna, träffa nya människor m m. Efter att ha varit med på era ”yoga-spa-resor” tre gånger så tror jag att ni kan ana att vi är väldigt nöjda med upplägget på era kurser! =)” /Cia


"Tack för en fantastisk helg på Selma Spa, jag har lärt mig massor och haft mycket trevligt. Bra kombination av yoga och föreläsningar. Och Selma Spa var en perfekt inramning." /Erika


"Tack för en jättefin helg på Selma Spa! Det som var bra med kursen var just Yoga och Ayurveda tillsammans. Både att få röra kroppen fysiskt med hjälp av duktiga yogalärare och att få föreläsningar av en mycket kunnig ayurvedaläkare.” /Viveca


Yogaresor

Yoga & Ayurveda på Selma Spa+  

20-22 oktober 2017. Tema: Ayurveda för god sömn och återhämtning


boka direkt till:

www.selmaspa.se, e-mail: reservation@selmaspa.se eller 0565-166 10.


Välkommen till en härlig helg med Ayurvedaföreläsningar och Yogaklasser på Selma Spa+ i Sunne. Det finns också tid över till att njuta av Selma SPA+ utbud av pool, bastu, träning och spabehandlingar. Yoga och Ayurveda kompletterar varandra och har i alla tider undervisats tillsammans inom den indiska traditionen för att främja hälsa och välmående.

Ayurveda för god sömn och återhämtning  20-22 oktober 2017

Dagens stressiga samhälle gör att många blir sjuka pga brist på sömn och vila. Denna kurs ger dig praktiska råd om hur kost, dagliga rutiner och medveten närvaro kan hjälpa dig att få bättre sömn och återhämtning. Balansen mellan aktivitet och vila är en nyckel till hälsa enligt den Ayurvediska medicinen. Ayurveda betyder “vetenskapen om livet” och är ett godkänt medicinskt system som praktiseras jämsides med västerländsk medicin på sjukhus i Indien. 

Ayurvedisk läkare

Kristofer Edlund studerade till Ayurvedisk läkare vid Sampurnananda Sanskrit University i Varanasi, Indien. Han bodde och studerade i Indien mellan 1991-2003. Kristofer arbetar som ayurvedisk hälsorådgivare i Stockholm där han håller kurser och föredrag samt individuella konsultationer.

Läs artikeln om Kristofer i Holistic: Vi möter den ayurvediska läkaren Kristofer Edlund och lagar mat för vata, pitta och kapha.
Lyssna till Kristofer prata om ayurvedisk matlagning i P1 Meny

Mer info om Kristofer på www.ganges.se  eller www.matskolan.com  

Ayurvedisk konsultation

Det kommer att finnas möjlighet till individuell konsultation med Kristofer. Boka via kristofer@ganges.se eller på 0730-92 24 24. 

yoga

Upplev den klassiska yogans alla delar med rörelser, andning, fokus och meditation samt ta del av yogans filosofi. Allt för att lära känna dig själv och för att kunna påverka hur du mår i vardagen. Stort fokus kommer att vara på andning. Andetaget som är vår barometer och guide. Ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna. Andetaget anses vara det mest kraftfulla redskapet för att minska stress och stressrelaterade problem - att komma ner i varv, slappna av, få inre ro och stabilitet.
Helgkursen är öppen för såväl nybörjare och vana utövare.

Yogalärare

Yogakursen hålls av yogalärarna Helena Karlsson och Lena Elander från Yogaakademien. De är mycket uppskattade yogalärare och har undervisat yoga under många år. Förutom helgkurserna på Selma Spa arrangerar Yogaakademien yogaresor i Sverige, Indien, Italien och Spanien.     

Program 

Fredag
16.00-18.00  introduktion & ayurvedaföreläsning
18.30           middag

Lördag 
07.30-08.30  yoga
08.30-10.00  frukost
10.00-12.00  ayurvedaföreläsning
12.00-15.00  lunch & fria aktiviteter
15.00-16.45  ayurvedaföreläsning
17.00-18.00  yoga
18.30           middag

Söndag 
07.30-08.30  yoga
08.30-10.00  frukost
10.00-12.00  ayurvedaföreläsning
12.00           lunch och avslutning

PRIS: 4850 kr

- Ayurvedaföreläsningar & yogaklasser exklusiva för kursdeltagarna 
- 2 hotellnätter på Selma spa+ (del i dubbelrum, enkelrum som tillval) 
- 2 frukost
- 2 lunch 
- 2 3-rätters middag 
- Fri tillgång till ordinarie träningspass och gym 
- Fri tillgång till pooler, bubbelpooler, inne och ute 
- Frottébadrock och tofflor att låna 

utrustning

Ta med egen yogamatta och filt till avslappningen.

MER INFORMATION OCH BOKNING

Boka via www.selmaspa.se på reservation@selmaspa.se eller 0565-166 10.

Frågor om boende, mat, behandlingar och transporter görs till Selma Spa via reservation@selmaspa.se eller 0565-166 10.

Frågor om ayurvedaföreläsningarna och konsultationer görs till Kristofer Edlund via kristofer@ganges.se eller på 0730-92 24 24.

Frågor om yogakursen görs till Yogaakademien via formuläret eller 0730-42 11 12.

ANMÄLNINGSVILLKOR OCH BETALNING

Anmälan är bindande och vi tillämpar förskottsbetalning. Betalning kan göras via www.selmaspa.se under shop, välj förskottsbetalning och fyll därefter i alla uppgifter och betala. Betalning ska ha inkommit senast två veckor före kursstart/ankomst till Selma Spa.

Med reservation för ändringar.