facebook logo

Några röster från tidigare kursdeltagare

En upplevelse som varmt rekommenderas!

Det är få förunnat och en ynnest att få utöva Yoga på italiensk jord, i klostermiljö, bland madonnor och olivträd, i ackompanjemang till kyrkklockors spel två gånger per dag.

Att bli guidad av Helenas skickliga förmåga bestående av en stabil bas, som kryddades med olika utmaningar utifrån gruppens dagliga tillstånd i kropp/själ kändes oerhört proffsigt. Att prova på chanting och öva olika andningstekniker innebar en viss utmaning och mod för en del av oss deltagare. Jag undrar vad de italienska besökarna på klostret tänkte när de såg och vaknade till en grupp svenska yoga utövare som gav ”hals” i deras annars så lugna klostermiljö.

Tack för en upplevelse utöver det vanliga som gav ett fint lugn och en påfyllning inför höstens utmaningar och framför allt möjligheten att få skapa en vecka utifrån eget behov och tillstånd. /Nils


Tack för härliga dagar!

Jag kan fortfarande känna den ljuvliga doften i olivlunden. Jag är jättenöjd med allt, kände mig efter ett par dagar totalt avslappnad och njöt av varje minut. Jättebra kurs. Hoppas att det blir en resa nästa år också, till samma ställe eller någon annan ort vid Gardasjön. /Marianne

Yogaresor

ITALIEN: Yogakurs i klostermiljö 

datum för augusti/september 2020 kommer

Gör intressanmälan här!

Välkommen till kurs i det vackra Lombardiet i Italien! För 11:e året återvänder vi till fd klostret Casa di Accoglienza il Carmine i San Felice del Benaco vid Gardasjön.  Facebook kan du läsa och se foton från våra tidigare yogakurser i Italien.

Yogakurs i klostermiljö

Klostretområdet och kyrkan är från 1400-talet och ligger ca 10 minuters promenad från Gardasjön. Det finns även flera terrasser och en stor trädgård med olivlund.

Vacker miljö för spännande utflykter eller vila…

Dagarna är fria för att sitta vid sjön och bara vara, utforska staden, fika, dricka och äta gott. Vandra, åka båt, bada, måla, resa till någon annan stad, umgås…

Yoga morgon & kväll

En kurs för dig som vill uppleva den klassiska yogans alla delar med rörelser, andning, fokus och meditation samt vid föreläsningen få ta del av yogans filosofi. Allt för att lära känna dig själv och för att kunna påverka hur du mår i vardagen. Stort fokus kommer att vara på andning. Andetaget som är vår barometer och guide. Ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna. Andetaget anses vara det mest kraftfulla redskapet för att minska stress och stressrelaterade problem - att komma ner i varv, slappna av, få inre ro och stabilitet. 

Yogaklasserna hålls på terrassen inom klosterområdet. Vid dåligt väder är vi inomhus. Kursen vänder sig till både vana och nya yogautövare.

Klassisk yoga

Vi undervisar klassisk yoga i tradition av T Krishnamacharya där alla praktiska aspekter av yoga finns med. I all undervisning, såväl i grupp som vid privatlektioner, anpassas yogan så långt det går efter den enskilda individens behov. 

Resa

Du bokar själv din resa till San Felice del Benaco. Närmaste flygplatsen är Verona eller Bergamo (Milano), och det finns flera lågprisflygbolag som flyger hit. Du som vill boka själv kan söka biljett via t ex sajterna Momondo eller allaflygbiiljetter.se. Du som vill ha hjälp med att boka biljetter kan kontakta vår samarbetspartner Ida som driver resebyrån Come Closer travel. Resan ingår inte i kursavgiften. Boka inte flygbiljett förrän du fått bekräftelse på din anmälan från oss.

Att resa själv & resesällskap

Det är inga problem att resa själv - det är snarare en möjlighet! På denna resa får träffa nya människor och får även tid att få lära känna dig själv. Yoga handlar om självkännedom. Att bli medveten om vad just jag behöver för att må bra. Här finns det utrymme för egen tid och samvaro. Gruppen är liten och vi kommer att ha några gemensamma måltider i början och slutet av kursen. Resten av tiden brukar de som vill äta tillsammans antingen på klostret eller på någon av restaurangerna i den lilla staden. Vi kan hjälpa till med tips om resesällskap.  

Kurskostnad: pris kommer!

I priset ingår: 2 yogaklasser/dag och 1 föreläsning
I priset ingår inte: boende, måltider, resor 

Boende och måltider

Vi har reserverat rum på Casa di Accoglienza il CarmineHär finns möjlighet till boende i enkel- eller dubbelrum, och rummen håller enkel men god standard, samtliga med wc/dusch. Personalen pratar god engelska och den goda maten kan lätt anpassas för den med behov av specialkost. Det är kontinental frukost – vill du ha något annat så får du handla/ta med själv. 

Boendekostnad

39 euro/person/natt i dubbelrum med frukost
49 euro/person/natt i dubbelrum med halvpension
Enkelrumstillägg 5 euro/natt
Priset har varit detsamma de senaste åren, vi återkommer om det blir någon förändring. 

Fr o m 1 juni 2012 tillkommer en turistskatt på 0.60 euro/person/natt på boendet.

Du betalar kostnaden för boendet direkt till hotellet på plats i Italien.

Tider

Yoga varje dag kl 07.00 & 18.00. Föreläsning måndag kl 10-12.

Anmälan & information

För anmälan och mer information kontakta oss via info [at] yogaakademien.se eller på telefon 0730-42 11 12. En anmälningsavgift på 1000 kr ska betalas i samband med anmälan - vi skickar faktura. Kursanmälan är bindande och anmälningsavgiften återbetalas inte. Begränsat antal platser! 

Med reservation för ändringar.