facebook logo

Några röster från tidigare kursdeltagare 

”Stort tack Helena för din generositet att dela med dig av dina yogakunskaper och din värme och omsorg om oss alla. Bra upplägg, lagom dos av Indiens guldkorn. Jag kommer tebaks. Kramar från en yogafrälst...”

”Lagom av allt – frihet, egen tid osv. Det blev en hälsoresa som jag väl behövde. Tack!”

”Bra ställe att hålla en yogakurs. Varmt och skönt. Lagom med övningar. Passar alla.”

”Tack för en oförglömlig kurs!!”

”Tack - jag har fått med mig mycket jag kan använda hemma. Dessutom har jag lagrat mycket positiv energi!”

”Den här kursen var precis det jag behövde. Innehåll, form samt ditt stora engagemang. TOPPEN!”

"Yogaresan var verkligen värt vartenda öre! Häftigt att få uppleva den inre resan som kursen kom att innebära."

”Akhil Beach Resort var ett underbart ställe att bo på! Fint, rent, lugnt med trevlig personal."

”Den här yogaresan översteg alla förväntningar!”

”Helena är en suverän pedagog som är otroligt lyhörd och inkännande samtidigt som hon utmanar oss. Kunde inte vara bättre!”

"De ayurvediska behandlingarna var beroendeframkallande!"

"De ayurvediska behandlingarna var som en behaglig och exotisk spa-behandling."

"Tack för härliga veckor!"

Yogaresor

INDIEN: Yoga & Ayurvedaresa till vackra Kerala

kurs 1: 28 dec 2018 - 8 jan 2019   FULLBOKAD
kurs 2: 13-24 januari 2019            FULLBOKAD

För 9:e året återvänder vi till Akhil Beach Resort i vackra Kerla för en yogakurs i en underbar miljö. Det är yoga morgon och kväll och dagarna är fria för sol, bad, vila, ayurvediska behandlingar, utflykter... Resorten ligger vid Varkala klippa, ovanför den långa sandstranden, bakom butikerna och restaurangerna längs klippkanten. Du kan sola ostört vid resortens pool eller nere på stranden. Resorten har egen ayurvedisk klinik och ayurvedisk läkare. 

Att resa själv

Det är inga problem att resa själv - det är snarare en möjlighet! Men du bör vara van att resa. På denna resa får träffa nya människor och får även tid att få lära känna dig själv. Yoga handlar om självkännedom. Att bli medveten om vad just jag behöver för att må bra. Här finns det utrymme för egen tid och samvaro. Gruppen är liten och vi kommer att ha några gemensamma måltider i början och slutet av kursen. Resten av tiden brukar de som vill äta tillsammans antingen på resorten eller på någon av restaurangerna längs klippan. Någon kan också tycka att det är skönt att äta i lugn och ro på sin egen balkong/uteplats.

Yoga morgon & kväll

En kurs för dig som vill uppleva den klassiska yogans alla delar med rörelser, andning, fokus och meditation samt få ta del av yogans filosofi. Allt för att lära känna dig själv och för att kunna påverka hur du mår i vardagen. Stort fokus kommer att vara på andning. Andetaget som är vår barometer och guide. Ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna. Andetaget anses vara det mest kraftfulla redskapet för att minska stress och stressrelaterade problem - att komma ner i varv, slappna av, få inre ro och stabilitet. Kursen vänder sig till både vana och nya yogautövaren.
Det är två yogaklasser per dag – kl 07.00 och 16.30. Kvällsklassen följs av meditation i solnedgången vid havet. Yogasalen har öppna väggar och finns inom resortens område.

Yoga i tradititon av Krishnamacharya

Vi undervisar klassisk yoga i tradition av Krishnamacharya där alla praktiska aspekter av yoga finns med; fysiska övningar, andningsövningar, meditation samt yogans filosofi. Här är det ditt andetag som styr rörelserna och ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna och sinnet stillas. I all undervisning, såväl i grupp som vid privatlektioner, anpassas yogan så långt det går efter den enskilda individens behov.

PRIVATLEKTION

För dig som vill ha ett skräddarsytt yogaprogram utifrån dina behov och önskemål, går det att boka privatlektion med Helena (begränsat antal). Kostnad tillkommer.

FÖRELÄSNING om ayurveda

Resorten har egen ayurvedisk klinik och ayurvedaläkaren kommer att hålla föreläsning om ayurveda speciellt för vår grupp i början av kursen.

AYURVEDISKA BEHANDLINGAR

Efter en konstultation (gratis) med den ayurvediska läkaren på ayurvedakliniken, kan du boka ayurvediska behandlingar anpassade efter dina behov och önskemål.

backwater utflykt

Keralas backwaters är sagolikt vackert och denna utflykt är mycket uppskattad! Vi kommer att åka på en dagstur på de sk backwaters; en tur längs de gamla vattenvägarna som förr i tiden användes för transporter av t ex kryddor, ris, gummi och kokosnötter. Många bor längs kanalerna så vi kan se det dagliga livet och även det rika utbudet av växter och fåglar. Utflykten med taxi och båtfärd ingår i kursen.

Boende

Vi har reserverat rum och bungalows på Akhil Beach Resort, som alla har enkel standard och det är rent och fräscht. Samtliga har wc/dusch och balkong eller uteplats. Det är lugn och fridfullt, och personalen är mycket gästvänlig. Då de flesta flyg ankommer och avgår mitt i natten ingår boende med incheckning dagen innan kursstart och natten efter kursens slut.

Resa

Du bokar själv din resa till Indien där Trivandrum är närmaste flygplatsen. Från Trivandrum (TRV) är det sedan ca 1,5 timmes bilfärd till hotellet. Vi ordnar så att du blir hämtad i Trivandrum. Du som vill boka själv kan söka biljett via t ex sajterna Momondo eller allaflygbiljetter.se eller direkt via flygbolagets hemsida t ex www.qatar.com 
Du som vill ha hjälp kan boka via resebyrå smarttravelResan ingår inte i kursavgiften. Boka inte flygbiljett förrän du fått bekräftelse på din anmälan från oss.

resesällskap

Vi kan hjälpa till med tips om resesällskap och du kan också lära känna de andra kursdeltagarna i en sluten Facebookgrupp.  

KURSKOSTNAD

7400 kr/person med del i dubbelrum med fläkt (enkelrumstillägg 2350 kr)
7800 kr/person med del i dubbelrum med AC (enkelrumstillägg 2700 kr)
10 500 kr/person med del i bungalow med AC (enkelrumstillägg 5500 kr)
11 100 kr/person med del i bungalow med AC vid poolen (enkelrumstillägg 6000 kr)

I priset ingår: 
- boende 13 nätter (natt före kursstart och natt efter kursens slut)
- 2 yogaklasser/dag, morgon och kväll
- meditation i solnedgången varje kväll
- föreläsning yogafilosofi
- föreläsning ayurveda
- backwaterutflykt (ca 8 tim inkl transport)
- välkomstjuice
- avslutningsmiddag (vegetarisk thali)

I priset ingår inte: 
flyg, resa till och från flygplatsen, måltider

Visum

För resa till Indien krävs visum. Du kan ansöka om eTourist Visa online som är giltigt i 6 månader. Du kan också ansöka om Turistvisum via Cox & Kings, giltigt i 1 år, där du skickar in din ansökan med post eller personligen lämnar in din ansökan och pass på visieringskontoret i Stockholm. För inresa i Indien krävs att passet är giltigt minst 6 månader efter hemkomst. Du måste också ha flygbiljett tur och retur för eTourist Visa.

mer om Indien

Mer info om Indien på www.indien.nu

Vaccination

Inför resan behöver du vaccinera dig. Stäm av med din vaccinationsklinik vad du behöver i god tid.

Tider

Kursen startar kl 15.00 första kursdagen och avslutas efter morgonklassen den sista kursdagen. 

resegaranti

Vi är en seriös arrangör och har ställt resegaranti till Kammarkollegiet.

Anmälan & information

För anmälan och mer information kontakta oss via info [at] yogaakademien.se eller på telefon 0730-42 11 12. Ange namn, adress, telefonnummer och e-mail samt vilken kurs det gäller. En anmälningsavgift på 1500 SEK ska betalas i samband med anmälan - vi skickar faktura. Resterande belopp ska vara betald senast två månader innan kursstart. Kursanmälan är bindande och anmälningsavgiften återbetalas inte. Begränsat antal platser!

Med reservation för ändringar.