facebook logo

Yogaakademien erbjuder

Yogaakademien erbjuder yogakurser med olika inriktningar, privatlektioner och yogaresor i Sverige, Italien, Spanien och Indien. 

Vi erbjuder yoga till privatpersoner, företag, skolor och träningsanläggningar. Vi erbjuder också yoga på arbetsplatsen - där vi i era lokaler, eller i våra lokaler på Hagagatan 12 i Kil, håller en yogaklass efter era önskemål.

Yogaakademien grundades 2006

Yogaakademien grundades 2006 av Helena Karlsson. Vid starten erbjöds 2 klasser i veckan, då som en bisyssla vid sidan av en heltidsanställning. År 2010 tog Helena steget att på heltid jobba som yogalärare, då hon förutom kursverksamheten i Kil, startade yogaresor till Italien och Indien. Idag erbjuds även yogahelger på Selma Spa, aktivitetskurser på Långbergets Sporthotell med yoga & skidåkning, yoga & vandring samt yoga, vandring och paddling. 2015 breddades utbudet med yogaresa till Spanien.

Sedan hösten 2011 finns Yogaakademien i egna lokaler på Hagagatan 12 i Kil, där vi erbjuder en bredd av kurser från barnyoga, senioryoga och allt däremellan för nybörjare, fortsättare och fördjupare. Idag är vi fyra yogalärare som undervisar i Kil, samt att Helena handleder yogalärarelever som går Yogaskolans 3-åriga yogalärarutbildning.

Yogalärare

Lena, Helena, Kicki och Tonie.

Yogalärare (500 timmar)

Alla våra yogalärare har gått (eller genomgår) Yogaskolans 3-åriga yogalärarutbildning (500 timmar), och är internationellt certifierade yogalärare. De vidareutbildar sig kontinuerligt.

Övriga lärare

På Yogaakademien undervisar även andra internationellt certifierade yogalärare och yogalärarelever som genomgår Yogaskolans yogalärarutbildning.

Tidningsartiklar

"Sinnligt semesteralternativ" om vår sommarkurs Yoga, vandring & paddling i SvD Resa & Mat. Läs artikel » 

"Populärt med naturskön Yoga på semestern" om vår sommarkurser vid Långbergets Sporthotell i NWT. Läs artikel » 

"En resa i det yttre och inre" om våra yogaresor till Indien i tidningen KHaktuellt. Läs artikel » 

"Yogatrivsel för ung och gammal" i tidningen Värmlandsbygden. Läs artikel » 

Läs fler artiklar här »    

I radion: Vad är yoga?

Helena pratar om Yoga i radio P4 Värmlands "Förmiddag" Lyssna här »

Helena och kursdeltagaren Karin intervjuas i "Sommarluffen" i samband med
Yoga & Vandringskursen ca 2:04 (2 tim 4 min) in i programmet. Lyssna här »

Samarbetspartners

Yogaakademien samarbetar bl a med:

- Hanna Staaff på Yogaskolan

som är internationellt certfierade yogalärare.